Δεν ήθελε Μουκουντί το Καμερούν, ώρα να το πληρώσει με ένα τσουβάλι γκολ από Μπραζίλ

Βραζιλία-Καμερούν τα μυαλά μας πονούν

Γιάννης Καραμίχος

2 Δεκεμβρίου 2022

Αχ Βραζιλία. 20 χρόνια έχουν περάσει από τότε που δίδασκες μπαλίτσα στον κόσμο με τα τρία Ρο (Ρονάλντο, Ριβάλντο, Ροναλντίνιο) στα γήπεδα της Κορέας και από τότε τίποτα δεν θυμίζει την ντομινέιτ ομάδα του παρελθόντος. Όχι οτι η Βραζιλία του σήμερα είναι αμελητέα ποσότητα, κάθε άλλο, απλά τα τελευταία χρόνια στις μεγάλες διοργανώσεις η Σελεσάο  γίνεται έρμαιο στις ορέξεις των Ευρωπαίων, μιας και το ποδόσφαιρο έχει πάει στην τακτική και δεν περιορίζεται στο θέαμα.

Παρόλα αυτά, επειδή εμείς είμαστε αγνοί ποδοσφαιρόφιλοι και όχι λάτρεις του αποτελέσματος, το ποδόσφαιρο που υπηρετεί το καμάρι της Λατινικής Αμερικής είναι αυτό που θέλουμε να βλέπουμε σε κάθε μουντιάλ. Και μέχρι να διασταυρωθεί με κάποια ομάδα της Ευρώπης στα νοκ άουτ και να αποκλειστεί, είμαστε σίγουροι πως θα μας χαρίσει πολλά γκολ, τρίπλες και τακουνάκια (υλικό για τους φίλους της Stoiximan δηλαδή). Κι αυτό αναμένεται να γίνει και με το Καμερούν την τελευταία αγωνιστική του ομίλου.

Το Καμερούν που έχει παραταχθεί χώρις τον Μουκουντί στην σύνθεση της και το έχει πληρώσει, δεν έχει να χάσει τίποτα στο παιχνίδι με την Βραζιλία, θα δει το ματσάκι σαν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείξει τις κρυμμένες τις αρετές (μπορεί και όχι), κάτι που σημαίνει πως το να κλειστεί πίσω και να περιμένει δεν θα είναι στις πρώτες της επιλογές. Τα φυσέκια της Βραζιλίας δεν θα το αφήσουν ανεκμετάλλευτο και το σκορ αναμένεται να πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Νευμάρ, Βινίσιους και Ζεσούς θα αποτελέσουν την τριάδα κρούσης για την Σελεσάο σε ολόκληρο το Μουντιάλ και ευελπιστούν αυτή την φορά να βγάλουν τους συμπατριώτες τους ασπροπρόσωπους. Ή τουλάχιστον να μην φάνε 7 από καμιά Γερμανία και να κηρύξουν εθνικό πένθος πάλι. Σε κάθε περίπτωση η Stoiximan με τις αρχοντικές αποδόσεις της σας βάζει στο παιχνίδι και υπόσχεται υπεύθυνη διασκέδαση στους μερακλήδες παίχτες της για ακόμη μια φορά.

Aλλά…αυτή είναι η Βραζιλία τα τελευταία χρόνια!

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Best of internet