Quantcast

Ο αγέρωχος Ινιέστα διδάσκει το τόπι στην Ιαπωνία, γκολ και ασίστ στους 16 του Ασιατικού Τσου Λου

Όταν η τέχνη συναντά το ποδόσφαιρο

THE NEWSROOM

25 Νοεμβρίου 2020

Ο Αντρές Ινιέστα είναι από τους ποδοσφαιριστές που έχουν αφήσει το στίγμα τους στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα με την φανέλα της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Ισπανίας. Ο Ισπανός μέσος και διόσκουρος του Τσάβι Ερνάντεθ στο κέντρο, αφού άφησε παρακαταθήκη αμέτρητους τίτλους, στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας και αποτέλεσε ίσως το κορυφαίο 8αρι στην ιστορία του ποδοσφαίρου, θεώρησε υποχρέωση του να διδάξει τους τόνους μπάλα που ξέρει και στην Άπω Ανατολή.

Ο θρύλος της Μπαρτσελόνα βοήθησε την Βίσελ Κόμπε να περάσει στα νοκ-άουτ του Champions League Ασίας, σκοράροντας και μοιράζοντας ασίστ στο 3-1 απέναντι στην Guangzhou Evergrande και απέδειξε για άλλη μια φορά οτι τα 36 του χρόνια δεν μπορούν να επισκιάσουν και να επηρεάσουν το ποδοσφαιρικό του ταλέντο.

Ο Ινιέστα ήταν εκείνος που έφτιαξε το πρώτο γκολ της ομάδας του λίγο πριν την ανάπαυλα, με τον Φουρουχάσι να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα στο 44′ προτού ο ίδιος παίκτης πετύχει αυτογκόλ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου για να έρθει η ισοφάριση.

Η Βίσελ Κόμπε έφτασε στο τελικό 3-1 με τον Ντάγκλας αρχικά στο 74′ και τον Ινιέστα στο 84′ να διαμορφώνουν το αποτέλεσμα του αγώνα. Η ομάδα του Ισπανού χαφ κατάφερε να… χρυσώσει κάπως το χάπι με την πρόκριση στους «16» του Champions League Ασίας, μετά την πολύ κακή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα.

Κι επειδή τις τελευταίες μέρες όλα τα βλέμματα έχουν στραφεί (και δικαίως) στα κατορθώματα του Ιμπραίμοβιτς στην Μίλαν, με τον Σουηδό να περνάει δεύτερη νιότη στους Ροσονέρι, θα επιθυμούσαμε να γίνει κάτι αντίστοιχο και στην περίπτωση του Αντρεσίτο. Εξάλλου και ο Ίμπρα πριν γυρίσει στην Ευρώπη, έκανε το αγροτικό του στο MLS και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Μέχρι να πραγματοποιηθεί αυτό, καθίστε αναπαυτικά στους καναπέδες σας, πάρτε βαθιά ανάσα, βάλτε ένα ποτήρι κρασί και δείτε αυτό το κομψοτέχνημα που επιμελήθηκε ένας μύστης youtuber για τον καραφλό μάγο της Μπαρτσελόνα.

Γύρνα πίσω θα πεθάνω!

Best of internet