Quantcast

Μέσι πάνω από Μαραντόνα επέλεξε ο Σκαλόνι και άνοιξε ξανά το GOAT ντιμπέιτ, εσείς ποιον θα παίρνατε στην ομάδα σας;

Ζόρικο διλημματάκι

Ορέστης Ιστικόπουλος

17 Ιανουαρίου 2023

Μέσι και Μαραντόνα είναι δύο παίκτες με αρκετά κοινά χαρακτηριστικά. Μεσοεπιθετικοί, με μαγικό αριστερό πόδι, τεχνική διαστημικού επιπέδου και Αργεντίνοι. Και οι δύο διεκδικούν με αξιώσεις τον τίτλο του καλύτερου παίκτη όλων των εποχών, ακόμη κι αν έφτασαν εκεί με δύο εντελώς διαφορετικούς τρόπους. Ο Μέσι ήταν πάντα το καλό παιδί. Ήσυχος, ντροπαλός, σχεδόν υποτονικός, έπαιζε από σπόρος στο κορυφαίο επίπεδο με συμπαίκτες μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Ο Ντιέγκο από την άλλη ήταν το ακριβώς αντίθετο. Το κακό παιδί, ο μπλεξιματίας, εκείνος που τα πάθη του τον οδηγούσαν. Δεν έπαιξε ποτέ σε μια πραγματικά μεγάλη ομάδα, όμως το ότι κατάφερε να κάνει μεγάλη μια Νάπολη που πριν και μετά από αυτόν δεν κέρδισε σχεδόν τίποτα του δίνει τεράστιο respect.

Το δίλημμα Μέσι ή Μαραντόνα είναι λογικό να έρχεται συχνά στην επιφάνεια, ειδικά στην Αργεντινή. Οι δύο μεγαλύτεροι παίκτες που έβγαλε ποτέ η χώρα, μπορεί να έπαιξαν σε εντελώς διαφορετικές εποχές, όμως η μεταξύ τους σύγκριση είναι αναπόφευκτη. Οι παλιοί θα πουν Μαραντόνα, οι νεότεροι Μέσι. Υπάρχουν και αυτοί που βρίσκονται στη μέση και λένε Μαραντόνα χωρίς να τον έχουν δει ποτέ, απλά για να κάνουν τους vintage ρετρολάγνους. Υπάρχει όμως και ο Σκαλόνι. Ο προπονητής της εθνικής Αργεντινής ο οποίος όταν ρωτήθηκε σχετικά είχε ξεκάθαρη απάντηση.

Για μένα ο Μέσι είναι ο καλύτερος στην ιστορία. Ο Μαραντόνα ήταν σπουδαίος, αλλά με τον Λίο έχουμε κάτι το ξεχωριστό 

Ο Σκαλόνι έχει προλάβει τον Μαραντόνα στο φινάλε της καριέρας του και έχει υπάρξει τόσο συμπαίκτης όσο και προπονητής του Μέσι στην εθνική Αργεντινής. Το ότι μαζί του πήρε ένα Μουντιάλ σίγουρα παίζει το ρόλο του, όμως η επιλογή του ήταν Μέσι. Εσείς τι λέτε;

Best of internet