Quantcast

Ως σχολιαστής θα μας μαθαίνει μπαλίτσα ο Στραματσόνι, ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς που έχουν περάσει από τους ελληνικούς πάγκους

Ιδιαίτερα αγαπητός για τους φίλους του Παναθηναϊκού

THE NEWSROOM

24 Ιανουαρίου 2023

Ο Αντρέα Στραματσόνι έμεινε μόλις για ένα χρόνο στην Ελλάδα, αλλά φρόντισε να αφήσει για πάντα ανεξίτηλο το σημάδι του. Το Νοέμβρη του 2015 ο Παναθηναϊκός αποφάσιζε να φέρει στην Ελλάδα τον Ιταλό για να διαδεχτεί τον Γιάννη Αναστασίου. Ο Στραματσόνι με κάποιο τρόπο είχε καταφέρει να κάτσει στον πάγκο της Ίντερ και ερχόταν με αέρα Ιταλίας για να περάσει τους «Πράσινους» στο επόμενο επίπεδο. Αλησμόνητο παραμένει το πρωτοσέλιδο γνωστής ελληνικές εφημερίδας εκείνη την εποχή, η οποία θέλοντας να αναλύσει πως ο Στραματσόνι θα βελτιώσει τον Παναθηναϊκό, έγραψε «έτσι τον στράμα-στρώνει».

Τελικά ο συμπαθής Ιταλός όχι μόνο δεν έστρωσε το τριφύλλι αλλά μάλλον το μαράζωσε καθώς η ομάδα του έκανε μόλις 22 νίκες σε 52 ματς. Η λαμπερή πορεία του από εκεί και μετά αποδεικνύει ότι ο Στραματσόνι περισσότερο προσποιούταν τον προπονητή παρά ήταν τέτοιος. Τσεχία, Ιράν και Κατάρ γνώρισαν αλλά δεν κατάφεραν να εκτιμήσουν την τακτική διάνοια ενός ανθρώπου που το ποδόσφαιρο δεν ήταν έτοιμο να αντέξει τις ιδέες του. Έτσι αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα από την προπονητική και να ξεκινήσει καριέρα ως σχολιαστής αγώνων Serie A και Europa League. Σε περίπτωση που θέλετε να ανοίξετε τους ποδοσφαιρικούς σας ορίζοντες.

Best of internet