Quantcast

Στους ΠΕΝΤΕ ανέμους σκόρπισε τη Λίβερπουλ η Ρεάλ, ακυρώνει τα εισιτήρια για Κωνσταντινούπολη ο πονηρός Κλοπ

Αδυσώπητο βασιλικό τάλιρο μέσα στο Άνφιλντ

Ορέστης Ιστικόπουλος

22 Φεβρουαρίου 2023

Η αυτοπεποίθηση είναι σπουδαίο πράγμα. Μπορεί να σε οδηγήσει στο να πετύχεις στόχους που χωρίς εκείνη δεν θα κατάφερνες. Η αυτοπεποίθηση μπορεί να είναι κάτι προσωπικό, να ξέρεις εσύ ότι την έχεις και να μη το βγάζεις προς τα έξω. Μπορεί όμως και να είσαι τόσο σίγουρος που να let the people know. Στο ποδόσφαιρο συμβαίνει αρκετά το δεύτερο. Οι κορυφαίοι του αθλήματος συνηθίζουν να βγάζουν αυτοπεποίθηση σε κάθε ευκαιρία. Λογικό, αφού όταν βρίσκεσαι χρόνια στην κορυφή και κάνεις κάτι με το οποίο ασχολείται ο μισός πλανήτης, δύσκολα μπορείς να το αποφύγεις. Ωστόσο αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι.

 

Η Ρεάλ Μαδρίτης για παράδειγμα είναι μια ομάδα με τεράστια αυτοπεποίθηση. Ο τρόπος που πήρε πέρυσι το Champions League τα λέει όλα. Φέτος η χρόνια της δεν είναι και τόσο καλή, όμως η πίστη στον εαυτό της παραμένει εκεί. Η «Βασίλισσα» πήγε στο Άνφιλντ για να παίξει σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες της Ευρώπης, απέναντι σε μια ομάδα με βαριά φανέλα που έπαιζε τα ρέστα της καθώς στην Αγγλία η σεζόν έχει ήδη καεί. Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης βρέθηκε να χάνει με 2-0, δεχόμενη το δεύτερο παστέλι από υπεργκέλα του Κουρτουά. Το λογικό σενάριο λέει ότι εκεί το ματς δε γυρνάει. Όχι όμως όταν είσαι η Ρεάλ Μαδρίτης. Για την ακρίβεια βλέποντας το παιχνίδι, ακόμα και μετά το 2-0 σου δινόταν η εντύπωση ότι η Ρεάλ μπορεί να επανέλθει. Φυσικά αυτό το ξεγυρισμένο τάλιρο δεν το βλέπε κανείς, αλλά είπαμε, Ρεάλ είσαι.

Αυτοπεποίθηση έδειξε και τον περασμένο Μάιο ο Κλοπ. Μετά την ήττα στο τελικό του Τσου Λου -από τη Ρεάλ φυσικά- κάλεσε τους φίλους της ομάδας να κλείσουν εισιτήρια για τον τελικό του 2023 στη Κωνσταντινούπολη. Λίγους μήνες μετά αυτή η δήλωση τον χτυπάει σαν το πιο δυνατό μπούμερανγκ. Η ομάδα του είναι σκιά του εαυτού της και σε ένα ματς που έπαιζε όλη τη χρονιά, έφαγε για πρώτη φορά στην ιστορία της πέντε εντός έδρας γκολ στην Ευρώπη. Όσοι άκουσαν τη συμβουλή του τον Μάιο έχουν μπει ήδη να ακυρώσουν τα εισιτήριά τους. Αντίθετα οι φίλοι της Ρεάλ άρχισαν ήδη τα πρώτα search για κρατήσεις αφού η ομάδα τους μας θύμισε ξανά ότι το ραφτό 14 στο μανίκι μόνο τυχαίο δεν είναι.

Best of internet