Quantcast

Nιούκαστλ της Ελλάδας γίνεται ο Παναιτωλικός, αναλαμβάνει προεδρία ζάμπλουτος Αμερικάνος

Καλώς ήρθε το δολάριο με τον Μάτσιεκ Καμίνσκι

THE NEWSROOM

8 Δεκεμβρίου 2022

Στα χνάρια της Νιούκαστλ φαίνεται πως βαδίζει με αργά και σταθερά βήματα ο Παναιτωλικός, καθώς η ομάδα του Αγρινίου περνάει στα χέρια της ζάμπλουτης οικογένειας των Καμίνσκι. Ο Φώτης Κωστούλας έκανε τελικά πράξη την εδώ και καιρό εκπεφρασμένη επιθυμία του να αποχωρήσει από τον σύλλογο, εφόσον βρισκόταν η κατάλληλη διάδοχη λύση και ανακοίνωσε οτι πουλάει τις μετοχές του στον Αμερικανοπολωνό Μάτσιεκ Καμίνσκι.

Πρόκειται για μια εξέλιξη πολυσήμαντη για το Αγρίνιο. Ήταν γνωστό πως ο Φώτης Κωστούλας συζητούσε με ενδιαφερόμενους αγοραστές έχοντας ωστόσο ισχυρή την επιθυμία οι διάδοχοι του να έχουν μεγάλες δυνατότητες για να διατηρήσουν τον Παναιτωλικό ψηλά. Οι νέοι ιδιοκτήτες φέρονται να έχουν εταιρίες με μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων (μεταξύ αυτών και real estate) ενώ φέρονται να συζήτησαν την αγορά ομάδας ακόμη και στην Premier League. (Έβερτον συγκεκριμένα)

Ο Καμίνσκι εμφανίζεται ως Διαχειριστής Χαρτοφυλακίου για το Kaminski Poland Fund, το οποίο προσφέρει επενδυτικές συμβουλές μέσω της διαχείρισης ιδιωτικών λογαριασμών στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης. Σύμφωνα με τους Times, ο Καμίνσκι ίδρυσε μια επιχείρηση τον Φεβρουάριο, την KAM Sports, μέσω της οποίας αγοράζει μια σειρά αθλητικών ρούχων ενώ κατέχει και δικαιώματα σε Μέσα Ενημέρωσης.

Όταν ήταν να πάρει την Εβερτον, έγραφαν στην Αγγλία ότι ο Καμίνσκι θα βασικός μέτοχος και διευθυντής της ομάδας, ενώ ο γιος του, Μιχαήλ, ο οποίος είναι στέλεχος της KAM Sports, που θα αποτελούσε και το επενδυτικό όχημα για την εξαγορά, θα είχε επίσης θέση στο διοικητικό συμβούλιο. Τελικά προτίμησε Αγρινιάρα γιατί σαν την Αιτωλοακαρνανία δεν έχει. Ποιος τρέχει στο Λίβερπουλ τώρα που κάθε μέρα βρέχει;

Αλλά…αυτός είναι ο Μάτσιεκ Καμίνσκι!

Best of internet