Quantcast

Στον Ολυμπιακό, ακόμα κι όταν έπαιζε στον Παναθηναϊκό, ήθελε να παίζει πάντα ο Σπανούλης σύμφωνα με τον ίδιο

Όλα κόκκινα τα έβλεπε ανέκαθεν ο Kill Bill τελικά

THE NEWSROOM

16 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες και Ευρωπαίους παίκτες στην ιστορία του μπάσκετ. Η καριέρα του σημαδεύτηκε από πολλούς τίτλους, αμέτρητα ρεκόρ, αξιομνημόνευτες μεγάλες εμφανίσεις και μια μεταγραφή που άλλαξε την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Η μετακίνησή του από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό το 2010, είναι ίσως η πιο πολυσυζητημένη μεταγραφή στον ελληνικό αθλητισμό.

Ο Σπανούλης έκανε το απαγορευμένο δρομολόγιο, βγήκε για πάντα απο τις καρδιές των πράσινων και μπήκε για πάντα σε εκείνες των κόκκινων, αλλάζοντας μέγεθος τον μπασκετικό Ολυμπιακό στα χρόνια που βρέθηκε εκεί. Αύριο διοργανώνεται στο ΣΕΦ ένα παιχνίδι στο οποίο το κλαμπ θα τον τιμήσει αποσύροντας τη φανέλα του. Με αφορμή το παιχνίδι αυτό, ο Σπανούλης έκανε δηλώσεις μιλώντας για τη σχέση του με τον Ολυμπιακό και λέγοντας ότι πάντα ήθελε να παίξει εκεί απλά μέχρι το 2010 δεν καθόταν:

“Εκείνη τη στιγμή ο Ολυμπιακός, τα τελευταία 15 χρόνια, δεν είχε τόσες πολλές επιτυχίες. Είχε μείνει πίσω στο μπάσκετ από τίτλους. Μία ομάδα με τόσο πολύ κόσμο, με εκατομμύρια κόσμο… Πάντα ήθελα να πάω σε μία τέτοια ομάδα. Από τότε που έφυγα από το Μαρούσι ήθελα να πάω στον Ολυμπιακό, είχαμε μιλήσει και τότε. Απλώς χάλασε η μεταγραφή. Ο πρώτος στόχος μου και τότε μετά το Μαρούσι ήταν να πάω στον Ολυμπιακό. Και μετά το NBA ήθελα να πάω στον Ολυμπιακό, όμως πάλι δεν κάθισε. Ήθελα κάτι διαφορετικό. Ήθελα να ηγηθώ μιας ομάδας που δεν είχε καταφέρει κάτι τα τελευταία χρόνια και να βοηθήσω με τον δικό μου τρόπο να πετύχει. Αυτό ήταν που μου έδινε κίνητρο, μου έδινε ζωή και ήθελα να κάνω”.

Best of internet