Quantcast
ADVERTORIALS

Black Friday 2022: Desktop ή laptop;

Η ημέρα που περίμενες όλη τη χρονιά έρχεται και μαζί της φέρνει την ευκαιρία να πάρεις σε super τιμή νέο desktop ή laptop! Τι να επιλέξεις τελικά;


LUBEN CREW · 10 Νοεμβρίου 2022

Το ρολόι ήδη μετράει αντίστροφα για τη φετινή Black Friday και εσύ, εάν θέλεις να επωφεληθείς των δυνατών προσφορών που θα υπάρξουν, θα πρέπει να έχεις καταλήξει στο εάν τελικά χρειάζεσαι desktop ή laptop.

Επειδή η απόφαση μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη και εσύ να είσαι ακόμη μπερδεμένος, μαζέψαμε για εσένα ορισμένες διαφορές των δυο ώστε να σε βοηθήσουμε να διαλέξεις. Πάμε να τις δούμε όλες αφού όμως πρώτα σημειώσεις την ημερομηνία της φετινής Black Friday: Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, 2022.

Φορητότητα VS Σταθερότητα

Τα πράγματα εδώ είναι σχετικά απλά. Η πιο βασική διαφορά των δυο επιλογών σου έγκειται στο γεγονός της ευελιξίας. Τι εννοούμε; Το προφανές.

Μπορείς να μεταφέρεις παντού το laptop σου και να το χρησιμοποιήσεις. Ακόμα και να μην υπάρχει Wi-Fi διαθέσιμο, μπορείς κάλλιστα να κάνεις hotspot το smartphone σου.

Για παράδειγμα, εάν βαρεθείς να κάθεσαι στο γραφείο του σπιτιού σου, μπορείς να το σηκώσεις και να πας να συνεχίσεις την εργασία σου ή τη σειρά σου ή το gaming σου σε άλλο δωμάτιο.

Μπορείς ακόμη π.χ να το «πακετάρεις» εύκολα μαζί σου σε κάποιο ταξίδι σου. Να δουλέψεις από το αεροπλάνο, το πλοίο, το ξενοδοχείο, την καφετέρια της γειτονιάς.

Από την άλλη, ένα desktop είναι δύσκολο και μη βολικό στις μετακινήσεις. Ας πούμε ότι έχεις στήσει το home office σου σ’ ένα δωμάτιο του σπιτιού και θες να δουλέψεις από το σαλόνι. Πόσο εύκολο είναι να μετακινήσεις ολόκληρο πύργο, οθόνη, καλώδια, πληκτρολόγια και οθόνες σε άλλον χώρο; Δεν είναι ακατόρθωτο αλλά πραγματικά μόνο που το σκέφτηκες παίζει να βαρέθηκες ήδη, όπως και εμείς!

Προσοχή: Εάν ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που επιθυμούν ο υπολογιστής τους να μην πιάνει πολύ χώρο, να έχει μικρό δηλαδή μέγεθος, μην βιαστείς να πάρεις απόφαση. Σκέψου τι πραγματικά θέλεις σε βάθος χρόνου.

Στο λέμε αυτό καθώς αρκετοί θα διαλέξουν αμέσως ένα laptop και θα φτιάξουν μια μίνιμαλ σύνθεση στο home office τους. Όμως στην πορεία αντιλαμβάνονται ότι τελικά ήθελαν κάτι πιο ισχυρό και ευέλικτο για αναβάθμιση. Μην την πάθεις και εσύ.

Ισχύς και Κόστος

Και πάμε σε δύο πολύ σημαντικές κατηγορίες. Εάν και τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια, ένα desktop παραμένει η επιλογή που θα σου δώσει την περισσότερη ισχύ στο καλύτερο δυνατό κόστος.

Πιο συγκεκριμένα, ένας σταθερός επιτραπέζιος desktop υπολογιστής με ισχυρά χαρακτηριστικά θα σου κοστίσει λιγότερα χρήματα από ένα αντίστοιχης ισχύος φορητό laptop. Πρέπει δηλαδή να σκεφτείς καλά για ακόμη μια φορά τις ανάγκες σου.

Αναβάθμιση / Επισκευή

Μη ξεχνάς και τη δυνατότητα αναβάθμισης. Μπορεί σήμερα το laptop που επέλεξες να σε καλύπτει πλήρως αλλά μελλοντικά να μη σου δίνει πλέον αυτό που ψάχνεις. Ο λόγος είναι απλός. Τα περισσότερα μέρη του laptop που θα επιλέξεις είναι ενσωματωμένα. Μπορείς, στην καλύτερη των περιπτώσεων, να αλλάξεις λίγα εξαρτήματα, όπως π.χ το δίσκο, τη μνήμη. Από την άλλη μεριά, ένα desktop αναβαθμίζεται όπως εσύ θέλεις. Αποτελείται από ξεχωριστά εξαρτήματα τα οποία μπορείς να αντικαταστήσεις με νεότερες εκδόσεις. Αποτέλεσμα; Περισσότερη ισχύ μακροπρόθεσμα.

Να σημειωθεί ότι είσαι σε θέση ακόμη και να φτιάξεις από την αρχή τον desktop υπολογιστή σου σε αντίθεση με το laptop που έρχεται έτοιμος από τους κατασκευαστές.

Και πάμε στα της επισκευής. Επειδή ακριβώς τα περισσότερα laptops της αγοράς έρχονται έτοιμα, σε περίπτωση που προκύψει μια σοβαρή βλάβη – ειδικά σε κάποιο τμήμα που δεν μπορεί να αλλαχθεί μόνο του – είναι πιο δύσκολο να επισκευαστούν σε σύγκριση με τα desktops. Βέβαια, μην πέσεις στην «παγίδα» του να προτιμήσεις μόνο και μόνο κάποιο desktop γιατί ίσως να είναι πιο εύκολη η επισκευή του.

Όπως είπαμε και πριν, η τελική επιλογή σου θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες σου. Δεν υπάρχει σωστή και λάθος απάντηση στο δίλημμα desktop ή laptop. Γι’ αυτό, κάτσε και σκέψου πολύ καλά τους λόγους για τους οποίους θέλεις έναν νέο υπολογιστή. Φτιάξε μια λίστα με όλους τους λόγους και βάλε τους με σειρά προτεραιότητας. Δες ποια κατηγορία υπολογιστή καλύπτει τις βασικές σου ανάγκες και… ορίστε η απάντηση που έψαχνες!

Τώρα το μόνο που έμεινε είναι να αποκτήσεις τον νέο σου υπολογιστή σε super τιμή την Black Friday!

Best of internet