Quantcast

Το μπιφ του Ντόρσει με Σέρβο ΑΡΔ είναι δείγμα οτι η Ελλάδα πάει για μεγάλα πράγματα στο Εurobasket

Οργισμένος Ντόρσευ δεν πάει για διακοπές στα γήπεδα του Eurobasket

Γιάννης Καραμίχος

26 Αυγούστου 2022

Βρίσκομαστε στα μέσα Ιουνίου του 2022 και ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό αναμετρώνται για τους τελικούς της Stoiximan Basket League. Με τους ερυθρόλευκους να πιστοποιούν μια εξαιρετική χρονιά, αφού βρέθηκαν στο φάιναλ 4 του Βελιγραδίου χάνοντας στις λεπτομέρειες από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Εφές, οι τελικοί της Basket League είχαν ξεκάθαρο φαβορί και αυτό δεν ήταν άλλο από τον Ολυμπιακό.

Όταν οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν στον πρώτο αγώνα των πλει οφ επί του Παναθηναϊκού, ο πρώην μπασκετμπολίστας των κόκκινων και νυν των Ντάλας Μάβερικς, Τάιλερ Ντόρσευ, εξέφρασε με έναν ιδιαίτερα arrogant τρόπο μια επιθυμία του που αργότερα έγινε και πραγματικότητα. Να κατακτήσει η ομάδα του το πρωτάθλημα και την σειρά με 3-0, ωστέ να έχει περισσότερες μέρες ελεύθερες για διακοπές. Βingo! Έτσι κι έγινε.

Κι αφού ο Τάιλερ Ντόρσευ είχε αρκετό χρόνο διαθέσιμο για διακοπές, ξεκούραση και ΜΥΚΟΝΟΟΟΟΟ, είπε με τις μπαταρίες του γεμάτες, όχι μόνο να δώσει το παρόν στην εθνική ομάδα εν όψει Eurobasket, αλλά και να προτάξει το 100% των δυνατοτήτων και του πάθους του ακόμα και σε παιχνίδια που το διακύβευμα δεν είναι τόσο μεγάλο.

Η Εθνική μας ομάδα χθες το βράδυ, σε ένα κατάμεστο κλειστό του Βελιγραδίου και μια ατμόσφαιρα που θύμιζε τελικό ευρωπαικής διοργάνωσης, πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις κόντρα στην πανίσχυρη Σερβία και εν τέλει ηττήθηκε στην παράταση με 100-94. Το ματς αφορούσε τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κι αν κάποια ομάδα ‘καιγόταν’ για την νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αυτή ήταν η Σερβία.

Κι όμως. Ο τρόπος που αντιμετωπίσανε το παιχνίδι οι διεθνείς μας παίκτες ήταν λες και πρόκειται να δώσουν αγώνα επιβίωσης για την ζωή τους. Ενδεικτικό της κατάστασης αυτής, είναι πως Σλούκας και Κώστας Αντετοκούνμπο αποχώρησαν από το παιχνίδι λόγω ενοχλήσεων στο πόδι (ελπίζουμε να μην είναι κάτι σοβαρό), αφού πρώτα ξόδεψαν αρκετή ενέργεια στο παρκέ. Κι ακόμα ενδεικτικότερο γεγονός του πάθους που υπάρχει στην ομάδα, είναι οι δηλώσεις του Τάιλερ Ντόρσευ στην συνέντευξη τύπου με την λήξη του παιχνιδιού.

Ο Ελληνοαμερικάνος γκαρντ, φάνηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από την στάση των διαιτητών στο παιχνίδι και δεν μάσησε τα λόγια του μπροστά στους Σέρβους δημοσιογράφους. “Ο Γιάννης είχε 10/14 βολές και ουδείς άλλος σούταρε βολές από την ομάδα μου. Δεν ξέρω τι συνέβη, γιατί ο Γιάννης δεν είναι ο μοναδικός που πρέπει να σουτάρει βολές. Κοιτάζω τα στατιστικά και είμαι έκπληκτος! Πώς γίνεται ένας παίκτης να παίρνει όλες τις βολές της ομάδας του;” αναρωτήθηκε ο Ντόρσει.

Ο δημοσιογράφος προσπάθησε να “πάρει κάτι περισσότερο” από τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, με τον Έλληνα ομογενή γκαρντ να απαντά στο ίδιο ύφος και τον Δημήτρη Ιτούδη να διακόπτει τον δημοσιογράφο που θέλησε να συνεχίσει την ερώτηση και να υπερασπίζεται τον παίκτη του.

Ναι, σε ένα παιχνίδι που πρακτικά δεν σημαίνει τίποτα για εμάς, μιας και η εθνική ομάδα είναι πολύ κοντά στην πρόκριση της στο παγκόσμιο, ένας παίκτης που πρόσφατα πήρε μεταγραφή στο ΝΒΑ και θα ζήσει το όνειρο του στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, δείχνει να έχει γίνει ένα με την εθνική και πρόθυμος να καταθέσει ψυχή και σώμα για να κατακτήσει ένα μετάλλιο οποιασδήποτε απόχρωσης.

Κι αυτό είναι το σημαντικότερο συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει κάποιος βλέποντας την εθνική που έχει δημιουργήσει ο Δημήτρης Ιτούδης. Οτι υπάρχει δίψα και λύσσα για κάτι καλό. Ακόμα κι από παίκτες που δεν έχουν συνδέσει το όνομα τους με την Εθνική, ακόμα κι από παίκτες με υψηλά συμβόλαια στο ΝΒΑ που φαινομενικά θα μπορούσαν να επαναπαυτούν εκεί. Η μίνι γκρίνια του Ντόρσευ για ένα παιχνίδι που δεν έκρινε και κάτι σημαντικό, είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα αυτής της εθνικής ομάδας και ένας λόγος που η Ελλάδα δείχνει να πηγαίνει αποφασισμένη και….ναυλωμένη για μεγάλα πράγματα στο προσεχές Eurobasket!

Αλλά…αυτή είναι η επίσημη αγαπημένη!

Best of internet