Τop 7 αλεπούδες των ελληνικών πάγκων που δεν πρόλαβαν παρέλαση

28η Οκτωβρίου ή αλλιώς η ημερομηνία τρόμος των προπονητών

Γιάννης Καραμίχος

28 Οκτωβρίου 2022

Έεεεεελα μωρέ τώρα, ποιος Βενγκέρ και ποιος Φέργκιουσον; Επειδή κάτσανε καμιά 20αριά χρόνια στον πάγκο της ίδιας ομάδας, θεωρούνται επιτυχημένοι; Και τι πάει να πει υπομονή; Ο καλός ο προπονητής δεν χρειάζεται περίοδο προσαρμογής. Έχασες κύριε; ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ. Θα μπορούσε να ήταν κάποια στιχομυθία πανεπιστήμονα του δρόμου κίτρινης απόχρωσης, όμως στην Ελλάδα είναι κανονικότητα. Προπονητές λοιπόν. Αυτοί οι έρμοι τύποι με το αχανές φοβισμένο βλέμμα και το ιδρωμένο πουκάμισο, που ξέρουν ότι η θέση τους τρίζει περισσότερο κι από σεισμό στην Ιαπωνία όταν πατάν το πόδι τους στην Ελλαδίτσα μας.

Κι αν για τις υπόλοιπες χώρες η περίοδος χάριτος για έναν προπονητή μπορεί να κρατήσει μια ολόκληρη αγωνιστική περίοδο μέχρι να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, στην χώρα μας το deadline για να μας δείξεις τα διαπιστευτήρια σου κύριε είναι μέχρι 28η Οκτωβρίου. Άντε γιατί έχουμε και δουλειές μετά την παρέλαση.

Πάμε να δούμε λοιπόν τις 7 κορυφαίες αλεπούδες των ελληνικών πάγκων που άκουσαν το μπροεδρικό ‘ΟΧΙ’ και δεν πρόλαβαν να ακούσουν το ‘ΟΧΙ’ της 28ης Οκτωβρίου.

Μπέσνικ Χάσι

Την αγωνιστική περίοδο 2017/2018 η ΑΕΚ υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στον πρώτο γύρο, σε ένα ματς που θα μνημονεύεται για χρόνια. Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με 0-2 παρόλο που η ΑΕΚ ήταν αυτή που έχανε ευκαιρίες, με το τελικό σκορ να γράφει τελικά 3-2 και τον αγαπημένο της κιτρινόμαυρης κερκίδας (μπορεί και όχι) Πέτρο Μάνταλο να ολοκληρώνει στο 89′ την μεγάλη ανατροπή. Την νύφη για αυτή την καταδικαστική ήττα την πλήρωσε ο Αλβανός τεχνικός, παρόλο που την μεγαλύτερη ευθύνη αγωνιστικά την είχε ο Καπίνο. Εν τέλει το πρωτάθλημα εκείνης της περιόδου κατέληξε στην μοναχοκόρη της προσφυγιάς, οπότε ο Μπέσνικ Χάσι μπορούμε να πούμε πως δικαιώθηκε.

Μιγκέλ Καρντόσο

Ο καραφλός δαίμονας των πάγκων, ο επονομαζόμενος κι ως Μιγκέλ Γκουαρντιόσο, ήρθε στην ΑΕΚ την σεζόν 2019/2020. Η αγωνιστική του φιλοσοφία ήταν κοντά σε αυτή του Πεπ Γκουαρντιόλα, με το build up να είναι ένας από τους αγαπημένους του τρόπους ανάπτυξης. Εν τέλει αντί για build up η Ένωση έπαιζε με τις καρδιές των οπαδών της κι έτσι μετά την ήττα από την Ξάνθη την πρώτη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ, ο Πορτογάλος τεχνικός μάζεψε μπογαλάκια και πήρε την άγουσα προς την αγαπημένη χώρα του Χαριστέα και του Καραγκούνη.

Ντάνι Πογιάτος

Ντάνι Πογιάτος, ο μαθητευόμενος μάγος. Με μια φυσιογνωμία που πιο πολύ παρέπεμπε σε ιδιοκτήτη μεσιτικού γραφείου και λιγότερο σε ανθρώπου που ασχολείται με το ποδόσφαιρο, ο Ισπανός τεχνικός έδωσε το πρώτο του επίσημο παιχνίδι στα μέσα Σεπτεμβρίου και έναν μήνα μετά, έπειτα από τρεις αποτυχημένες απόπειρες για νίκη και ηρεμία στο πράσινο στρατόπεδο, έφτασε η ώρα του να αποχωρήσει. Σε δηλώσεις του μετά από τον πούλο που του έδωσε ο ΑΛΦΖΣ, o Πογιάτος χαρακτήρισε ως καταστροφή για την καριέρα του το πέρασμα του από τον Παναθηναϊκό.

Οσβάλντ Τανσό

Αν για τα προηγούμενα αλάνια που αναφερθήκαμε, υπήρχαν λόγοι να πατήσεις για να δικαιολογήσεις την απόλυση τους πριν την παρέλαση, η περίπτωση του πρώην προπονητή του Βόλου Οσβάλβτ Τανσό, είναι μαγική. Και πως να μην είναι μαγική όταν ο Γάλλος τεχνικός, είχε την τύχη ή την ατυχία να υπηρετήσει την ομάδα του Βόλου; Ο Τανσό όχι μόνο δεν πρόλαβε την παρέλαση της 28ης, αλλά μετά την ισοπαλία την πρώτη αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης, ο καψερός δεν πρόλαβε ούτε τον σχολικό αγιασμό.

Τιμούρ Κετσπάγια

Παρά τη νίκη στη Λάρισα και τις δηλώσεις του Τιμούρ Κετσπάγια, ότι “κέρδισε” μια ακόμη εβδομάδα, η ΑΕΚ αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία της με τον Γεωργιανό τεχνικό λίιιιιγο πριν την 28η Οκτωβρίου του 2016. Αφορμή για αυτή την απόφαση και την μετέπειτα πρόσληψη του Τραϊανού Δέλλα, ήταν η ήττα της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκης με 3-0 και η κάκιστη εικόνα που έδειξε σε ένα ντέρμπι που το περίμεναν πως και πως. Δεν της πάνε οι καραφλοί προπονητές της μοναχοκόρης μάλλον.

Βίκτορ Σάντσεθ

Ποια είναι η πρώτη λέξη που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε Βίκτορ Σάντσεθ; Εμάς πάντως Μπερ Σεβά. Ο Ισπανός τεχνικός που υπήρξε ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού την σεζόν 2006/2007 και η παρουσία του στο τριφύλλι κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα, κατάφερε ως προπονητής του Ολυμπιακού να αποκλειστεί από την Μπερ Σεβά δίχως οι ερυθρόλευκοι να πετύχουν μισό γκολ σε 2 παιχνίδια και η παρουσία του στο λιμάνι κράτησε μόλις 180 αγωνιστικά λεπτά. Γενικά, να και κάτι που θα συμφωνήσουν οι αιώνιοι αντίπαλοι: Πάρτε τον Βίκτωρα να μην τον βλέπουμε.

Φερνάντο Σάντος

Και φτάνουμε στον αγαπημένο μας καρπουζά από το Εστορίλ. Έναν προπονητή που λατρεύτηκε τόσο από τους οπαδούς της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ όσο και από τους φίλους της Εθνικής. Ένας προπονητής που κατέκτησε EURO με την Πορτογαλία και λίγο έλειψε να φτάσει στους 8 του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Ελλάδα. Κι όμως, ακόμα κι αυτός ο παγκοσμίου φήμης και παραδοχής τεχνικός, φάνηκε ανεπαρκής για τον Παναθηναϊκό της περιόδου 2002/2003, αφού έχασε τα πρώτα τρία παιχνίδια της χρονιάς με ΠΑΟΚ, Προοδευτική και ΑΕΚ αντίστοιχα. Τον Φερνάντο Σάντος αντικατέστησε πριν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ο αγαπημένος της πράσινης κερκίδας Σέρχιο Μαρκαριάν.

 

 

 

 

Best of internet