Quantcast

Οι πιο αχώνευτοι οπαδοί των μεγάλων ελληνικών ομάδων

Τα ΥΠΕΡΑΤΟΥ αντιπάθειας που δεν θα ήθελες να πετύχεις στο γήπεδο

THE NEWSROOM

4 Μαρτίου 2023

Δυστυχώς ή ευτυχώς ο αθλητισμός είναι κάτι που αφορά όλους. Αν όχι όλους, τους περισσότερους. Λίγο πολύ όλοι υποστηρίζουν μια ομάδα. Άλλοι θερμά, άλλοι χλιαρά και άλλοι απλά στα λόγια. Κάτω από την ομπρέλα μιας ομάδας αποκτούν ένα κοινό άνθρωποι που σε άλλη περίπτωση δεν θα ταυτίζονταν πουθενά. Και μπορεί για τη συντριπτική πλειοψηφία που υποστηρίζουν την ίδια ομάδα με εμάς να μη γνωρίζουμε τίποτα, όμως υπάρχουν και κάποιοι για τους οποίος ξέρουμε αρκετά ώστε να μη ψηνόμαστε που έχουμε έστω και αυτό το κοινό μαζί τους.

Εδώ θα προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε τους πιο αχώνευτους οπαδούς των μεγάλων ελληνικών ομάδων, εκείνους που θα προτιμούσαμε χίλιες φορές να είναι οπαδοί, φίλαθλοι ή φίλοι του αιώνιου αντιπάλου. Σίγουρα θα παραλείψουμε αρκετούς οπότε περιμένουμε προτάσεις και επισημάνσεις στα σχόλια.

 

Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός ως η ομάδα με τον πολυπληθέστερο λαό στη χώρα έχει σίγουρα δυνατές αχώνευτες φιγούρες ωστόσο κάποιες ξεχωρίζουν.  Δε θα μπορούσαμε να μη ξεκινήσουμε από τον πλέον αχώνευτο άνθρωπο στη χώρα την τελευταία τετραετία, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός είναι δηλωμένος Ολυμπιακός και σίγουρα πολλοί φίλοι των ερυθρόλευκων θα ήθελαν εκτός από τη διακυβέρνησή του, να ξεχάσουν και ότι υποστηρίζουν την ίδια ομάδα μαζί του. Από κοντά και ο Πέτρος Κωστόπουλος, ο εθνικός τσοπανοτραβόλτα που  θεωρεί ότι ξεβλάχεψε την Ελλάδα, ενώ στην πραγματικότητα έκανε το ακριβώς αντίθετο με όσους για κάποιο λόγο ασχολήθηκαν με οτιδήποτε είχε να πει.

Από το ίδιο υλικό φτιαγμένος και ό έτερος φίλος του Ολυμπιακού Γιώργος Λιάγκας που ανεξαρτήτως ομάδας μάς έχει κάνει όλους να αναρωτηθούμε γιατί ζούμε ακόμα σε αυτή τη χώρα με τις ομορφιές που διαχρονικά αναπαράγει στην τηλεόραση. Η λίστα εδώ είναι αρκετά μεγάλη και θα ήταν κρίμα κι άδικο να μην αναφερθούμε σε τοτέμ αχωνεψιάς όπως ο άσωτος υιός του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, ο πιο σκληρός και αδέκαστος κριτής της κυβέρνησης Νίκος Χατζηνικολάου, η βασίλισσα της απογευματινής “ενημέρωσης” Τατιάνα Στεφανίδου, ο άρχοντας των μνημονίων Αντώνης Σαμαράς και ο ξεπλύνετε, σκουπίστε τελειώσατε Δημήτρης Οικονόμου που καμαρώνουμε καθημερινά στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Παναθηναϊκός

Ο αιώνιος αντίπαλος Παναθηναϊκός έχει να αντιπαραθέσει μια εξίσου ισχυρή σύνθεση προσωπικοτήτων που οι φίλοι του ξενερώνουν που αγαπούν το ίδιο τριφύλλι. Στην πρώτη θέση ξεχωρίζει ο άνθρωπος που του αρέσει όσο σε κανέναν άλλο να τον αντιπαθούν. Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ξεκάθαρο ότι είναι από εκείνους τους παίκτες που γουστάρει τα μπινελίκια της κερκίδας και εντός και εκτός έδρας. Ο πολιτικός με το πανελλήνιο ίσως και παγκόσμιο ρεκόρ εμφανίσεων σε τηλεοπτικά παράθυρα, μπορεί να μην είναι ο Ιησούς όπως μας ενημέρωσε πρόσφατα, είναι όμως τριφυλλάρα. Το ίδιο ισχύει και για τον δήμαρχο Αθηνών Κώστα Μπακογιάννη που έχει υποσχεθεί γήπεδο στο Βοτανικό, όμως προς το παρόν ακόμα σκάβει την Πανεπιστημίου.

Στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας μεγάλωσε και ο τύπος που γλέντησε ΕΕ και ΔΝΤ και που τα όχι του σημαίνουν ναι, ο Έλληνας Φιντέλ Κάστρο, Αλέξης Τσίπρας. Στη λίστα μπαίνουν άνετα και ο ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού Πέτρος Φιλιππίδης, ο καλησπέρα καλησπέρα δημοσιογράφος και πρώην αρχηγός του ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και φυσικά ο άνθρωπος που μας δίδαξε τι θα πει ΑΡΔ, Γιάννης Πρετεντέρης.

ΑΕΚ

Η ΑΕΚ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, κατεβάζοντας και αυτή μια ομάδα που τερματίζει χαλαρά το αντιπαθόμετρο. Ο διάδοχος του Πρετεντέρη Άρης Πορτοσάλτε είναι φόλα ΑΕΚ και οι φιλολαϊκές θέσεις του σίγουρα εκφράζουν πολλούς φίλους της ομάδας, μπορεί και όχι. Ψηλά σε αυτή τη λίστα και ο άνθρωπος που μπορεί αύριο να δούμε σε 3D graphics και μέσα στο σπίτι μας. Ο Νίκος Ευαγγελάτος έχει όλο το πακέτο για να βρίσκεται εδώ οπότε θα μας πείτε τι πιο σύνηθες να συμβεί.

Το ίδιο ισχύει και για το Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο της πολιτικής Γρηγόρη Ψαριανό, αλλά και για τον πρώην ηθοποιό-πολιτικό-κολλητό του Φιλιππίδη και νυν αστρολόγο Παύλο Χαϊκάλη. Το ρόστερ συμπληρώνουν ονόματα όπως εκείνο του λόρδου της οικονομίας Γιάννη Στουρνάρα, του μεγαλωμένου στη Σκεπαστή Κωνσταντίνου Κυρανάκη και του επίδοξου ακροδεξιού πολιτικού με το μαγικό αριστερό πόδι Βασίλη Τσιάρτα.

ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ υστερεί σε ποσότητα αλλά όχι και σε ποιότητα έναντι των ομάδων της Αθήνας. Γενικά οι ασπρόμαυροι ακολουθούν μια συνταγή που μπλέκει την καλτίλα με την αντιπάθεια βγάζοντας ένα μαγικό αποτέλεσμα. Ο Κυριάκος Βελόπουλος για παράδειγμα, μπορεί να έχει εξελιχθεί σε μια εντελώς καλτ φιγούρα, αλλά παραμένει περισσότερο αχώνευτος παρά αστείος. Μη ξεχνάμε ότι μαζί με τη Νέα Δημοκρατία, το κόμμα του είναι ο εκπρόσωπος της ακροδεξιάς στην ελληνική βουλή.

Μια ανάλογη μίξη είναι και ο δεύτερος της λίστας Γιώργος Αυτιάς που σε όποιο κανάλι κι αν πήγε συνέχισε να χαρίζει bloopers με το τσουβάλι και παρέμεινε πιστός στην (όχι και τόσο) αντικειμενική δημοσιογραφία. Μαζί τους το puppet του Τσίπρα, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο συγκυβερνήτης του και λάτρης των αρχαίων ελληνικών Κώστας Ζουράρις και ο εξαφανισμένος τελευταία αλλά ποτέ ξεχασμένος Βαγγέλης-Ευάγγελος Βενιζέλος.

Best of internet