Quantcast

H Shelley Duvall επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη μετά από 20 χρόνια απουσίας

Η ηθοποιός έμεινε στην ιστορία για τον ρόλο της στο The Shining, το οποίο βέβαια ήταν μια αρκετά τραυματική εμπειρία

THE NERDSTREAM

2 Νοεμβρίου 2022

Έχουν περάσει πάνω από 20 χρόνια απ’ όταν η Shelley Duvall αποτραβήχτηκε από τα φώτα της δημοσιότητας και τη μεγάλη οθόνη. Τώρα όμως η ηθοποιός που έμεινε για πάντα στην κινηματογραφική ιστορία για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο The Shining του Stanley Kubrick επιστρέφει στο σινεμά με την indie horror ταινία The Forest Hills του Scott Goldberg.

Πέρα από το The Shining, βέβαια, η Duvall ταυτίστηκε με το σπουδαίο σινεμά του Robert Altman στα 70s. Για την ακρίβεια, έπαιξε σε μια πλειάδα από τις ταινίες του εκείνη την περίοδο, ξεκινώντας από το Brewster McCloud και το McCabe & Mrs. Miller και φτάνοντας μέχρι τις αξέχαστες ερμηνείες στο Nashville και το 3 Women. Ας σημειωθεί επίσης πως την ίδια χρονιά με το The Shining η Duvall έπαιξε και την Olive Oyl στο φουλ υποτιμημένο Popeye του Altman.

Όπως είναι γνωστό βέβαια η εμπειρία του γυρίσματος με τον Kubrick υπήρξε επεισοδιακή και τραυματική για την Duvall, αφού ο σκηνοθέτης τραβούσε την κατάσταση στα άκρα και δοκίμαζε για 6 μήνες συνεχόμενα τα όρια και τα νεύρα της ηθοποιού. Έκτοτε η ψυχολογικά καταπιεστική και κακοποιητική του συμπεριφορά έχει γίνει αντικείμενο έρευνας και συζήτησης, ενώ και οι αρχικές μειωτικές κριτικές για την ερμηνεία της Duvall (ήταν και υποψήφια για Χρυσό Βατόμουρο) επέδρασαν αρνητικά στην ψυχολογία της. Για την ιστορία, φέτος τα Χρυσά Βατόμουρα απέσυραν εκ των υστέρων την υποψηφιότητά της, ενώ η ίδια δεν κατηγόρησε ποτέ προσωπικά τον Kubrick.

Πριν μερικά χρόνια, το 2016, η Duvall έσπασε το “εμπάργκο” της προς την δημοσιότητα και έδωσε μια συνέντευξη στην διάσημη εκπομπή του “Dr. Phil“, στην οποία μίλησε για την ψυχική υγεία της που ήταν επιβαρυμένη εδώ και δεκαετίες. Η εκπομπή έγινε αντικείμενο κριτικής για το πώς παρουσίασε και εκμεταλλεύτηκε την ηθοποιό, κι η Duvall αποσύρθηκε ξανά από τα φώτα για τα επόμενα χρόνια, μέχρι τη μεγάλη περσινή της συνέντευξη στο Hollywood Reporter όπου μίλησε συνολικά για την ζωή και την κινηματογραφική πορεία της.

Best of internet