Quantcast

The French Dispatch: Το καστ της νέας ταινίας του Wes Anderson γίνεται επικίνδυνα μεγάλο (και γαμάτο)

Με τελευταίο όνομα τον υπέροχο Christoph Waltz

THE NERDSTREAM

22 Απριλίου 2019

Είναι γνωστό τοις πάσι πως κάποιοι σκηνοθέτες αρέσκονται τα μάλα στο να δουλεύουν με συγκεκριμένους ηθοποιούς, με αποτέλεσμα κάποιες φάτσες να ταυτίζονται αιωνίως με το έργο τους. Για παράδειγμα, ο Quentin Tarantino έχει τους δικούς του αγαπημένους ηθοποιούς, οι αδερφοί Coen τους δικούς τους, ο Jim Jarmusch τους δικούς του κι ούτως καθεξής.

Ε, ανάμεσα σ’ αυτούς που συνηθίζουν να έχουν το δικό τους καστ σήμα κατατεθέν είναι αδιαμφισβήτητα κι ο Wes Anderson, ο μέγας μάγιστρος της παστέλ συμμετρίας. Ήδη από το περασμένο καλοκαίρι γνωρίζαμε πως ο Anderson ετοίμαζε την επόμενη ταινία του, με τον τίτλο The French Dispatch, ούτε έναν χρόνο μετά την ολοκλήρωση του περσινού Isle of Dogs.

Όσον αφορά το καστ της νέας ταινίας του, λοιπόν, αρχικά ο Anderson επιστράτευσε τους παλιούς του γνώριμους Bill Murray, Tilda Swinton, Owen Wilson, Jason Schwartzman και Frances McDormand. Στη συνέχεια, είχαμε  Benicio del Toro και Timothee Chalamet. Μετά, το πράγμα άρχισε να ξεφεύγει: Saoirse Ronan, Willem Dafoe, Bob Balaban, Henry Winkler, Jeffrey Wright, Adrien Brody, Kate Winslet.

Και σύμφωνα με πρόσφατη συνέντευξη του σκηνοθέτη, το τελευταίο όνομα που προστίθεται σ’ αυτήν την φαντασμαγορική λίστα είναι αυτό του λατρεμένου Christoph Waltz που αγαπήσαμε παράφορα στα Inglourious Brasterds και Django Unchained. Κατά τ’ άλλα, ακόμα δεν ξέρουμε και πολλά πράγματα για την πλοκή της ταινίας εκτός του ότι θα εστιάζει στη ζωή ενός Αμερικάνου δημοσιογράφου στη Γαλλία, ενώ (σύμφωνα με τον Anderson πάλι) δεν αποκλείεται να είναι έτοιμη μέσα στο 2019.

Best of internet