Quantcast

Απελπισμένη Ακαδημία κόβει βραβεία από τη ζωντανή μετάδοση των Oscars, ο κόσμος συνεχίζει να μη νοιάζεται για την τελετή

Οκ, αρχίζει να γίνεται στενάχωρο

THE NERDSTREAM

24 Φεβρουαρίου 2022

Συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον η παρακολούθηση του ναυαγίου των φετινών Oscars, φίλες και φίλοι, καθώς η Ακαδημία κάνει απέλπιδες προσπάθειες να παραμείνει relevant και έναν κόσμο που μοιάζει να αδιαφορεί παγερά για τα βραβεία. Μετά το Oscar Κοινού που ανακοινώθηκε την προηγούμενη βδομάδα σε μια απόπειρα να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του λαού (καλά θα πάει αυτό, περισσότερα παρακάτω), τώρα η Ακαδημία αποφάσισε να αρχίσει να κόβει βραβεία από την ζωντανή μετάδοση της τελετής.

Υποκύπτοντας στις χρόνιες πιέσεις του τηλεοπτικού δικτύου ABC κι υποθέτοντας για κάποιο λόγο πως ο κόσμος αδιαφορεί για τα Oscars λόγω ποσότητας βραβείων (;!), η Ακαδημία προχώρησε στο κόψιμο 8 βραβείων από την ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση της βραδιάς. Πιο συγκεκριμένα, τα βραβεία των Μικρών Μήκους Ταινιών (Ντοκιμαντέρ, Animation και Live Action) αλλά και εκείνα των Μοντάζ, Μακιγιάζ, Μουσικής, Σκηνικών και Ήχου μεταφέρονται εκτός της ώρας τηλεοπτικής προβολής.

Αυτή προφανώς ήταν μια κίνηση που εξόργισε πολλά από τα μέλη της Ακαδημίας και το online σινεφίλ κοινό, αφού δείχνει μεγάλη περιφρόνηση προς τους καλλιτέχνες που δουλεύουν σε νευραλγικές θέσεις της κινηματογραφικής παραγωγής (μοντάζ ρε άμπαλοι, έλεος, δεν υπάρχει καν σινεμά χωρίς αυτό). Το χειρότερο βέβαια είναι ότι οι boomers της Ακαδημίας και του ABC πιστεύουν πως είναι η διάρκεια της τελετής που καθιστά τα βραβεία πλέον irrelevant, πράγμα αληθινά λυπηρό.

Ας πούμε, για να γίνει κατανοητό πόσο εκτός επαφής είναι με την πραγματικότητα, το προαναγγελθέν φιάσκο του fan favourite Oscar έχει μέχρι στιγμής στο νο.1 της ψηφοφορίας την Cinderella με την Camilla Cabello που ψηφίζουν τα μικρά κορίτσια, την ώρα που οι butthurt fans του Johnny Depp σπαμάρουν το site των βραβείων ψηφίζοντας το Minamata έτσι από αντίδραση. Καλώς ήρθες στο ίντερνετ, Ακαδημία. We hope you like it here.

Best of internet