Quantcast

O Martin Scorsese ετοιμάζει ταινία για τον Ιησού, σπουδαία εξέλιξη για τον Ιησού

Θα ήμασταν πολύ ευτυχισμένοι αν λεγόταν The Last Temptation of Christ 2: Electric Boogaloo

THE NERDSTREAM

29 Μαΐου 2023

Ακόμα καλά καλά δεν έφυγε από τις Κάννες όπου έκανε πρεμιέρα η νέα ταινία του, το Killers of the Flower Moon, κι ο ακούραστος Martin Scorsese σχεδιάζει ήδη την επόμενη ταινία του. Κι επειδή τα biopics είναι της μόδας στο Hollywood, είπε να φτιάξει ένα για τον πρώτο rock star: τον fuckin’ Ιησού Χριστό.

Έτσι μάθαμε τουλάχιστον σήμερα από το ρεπορτάζ του Variety, σύμφωνα με το οποίο ο γερο-Marty ταξίδεψε μετά τις Κάννες στην Ιταλία και συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, όπου ο λατρεμένος σκηνοθέτης ανακοίνωσε πως σκοπεύει να κάνει μια ταινία για τον Μεσσία.

Φυσικά, η θρησκεία είναι ένα σταθερό θέμα του σκορσεζικού σινεμά, από τις πρώτες μέρες του Mean Streets το 1973 μέχρι το Silence του 2016, ενώ μην ξεχνάμε ότι το 1988 παρουσίασε το The Last Temptation of Christ, βασισμένο στο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη που διασκεύασε ο Paul Schrader, το οποίο φυσικά προκάλεσε οργή και μήνη εκ μέρους των χριστιανόπληκτων σινεφίλ.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα περισσότερες πληροφορίες για το πρότζεκτ, αλλά ελπίζουμε ο Scorsese να ζήσει ακόμα αρκετά χρόνια ώστε να κάνει και αυτήν και όσες ταινίες θέλει. <3

Α, και ελπίζουμε επίσης σε αυτό στο soundtrack, με ευλάβεια πάντα:

 

Best of internet