Quantcast

Όλο το House of the Dragon μέσα από 10 ανίερες εξισώσεις

Κάτσαμε και βάλαμε κάτω τους τρόπους με τους οποίους η σειρά του HBO ανακυκλώνει το Game of Thrones, επιστημονικά και ψύχραιμα πάντα

THE NERDSTREAM

30 Σεπτεμβρίου 2022

Είναι περίεργο πράγμα να να στήνεσαι και πάλι Δευτέρα πρωί και να περιμένεις νέο επεισόδιο από μια σειρά HBO στον κόσμο του A Song of Ice and Fire. Σίγουρα δεν γίνεται τόσος πανικός όσο κάποτε με το Game of Thrones που έκανες ζιγκ ζαγκ στα social media για να αποφύγεις spoilers, αλλά είναι σαν ο κόσμος, η ανθρωπότητα συλλογικά αν θέλετε, να έκανε ένα μεγάλο βήμα ώστε να ξεπεράσει το τραύμα των τελευταίων σεζόν GoT και να καταφέρει να εμπιστευθεί ξανά ώστε να αρχίσει ξανά από την αρχή μια σειρά σαν το House of the Dragon.

Το prequel του HBO για τον φιλήσυχο οίκο των Targaryen λοιπόν παίζει εδώ και περίπου ένα μήνα στις οθόνες μας, κι αυτήν την στιγμή περιμένουμε να έρθει το 7ο από τα συνολικά 10 επεισόδια που θα ολοκληρώσουν την πρώτη σεζόν. Μην ανησυχείτε όμως, θα ακολουθήσουν κι άλλοι κύκλοι και θα έρθουν κι άλλα spinoffs, αφού απ’ ό,τι φαίνεται ο George R.R. Martin περνάει πολύ καλύτερα αναπτύσσοντας σειρές στα κεντρικά του HBO απ’ ό,τι μόνος του στο σπίτι γράφοντας το The Winds of Winter χαχα τι λέμε προφανώς και έχει σταματήσει χρόνια τώρα να γράφει το The Winds of Winter.

Προς το παρόν, εμείς βλέπουμε την μεταφορά του Fire and Blood, μιας επικής αρπαχτ- εεε εξιστόρησης του παρελθόντος του οίκου Targaryen που οδήγησε στα γεγονότα του Game of Thrones. Αυτό σημαίνει πως η σειρά έχει μπόλικο σεξ, αίμα, δράκους και, κυρίως, πλατινέ μαλλί. Δεν θα πούμε ότι το House of the Dragon είναι straight-up κακό. Κι εμείς καλά περνάμε βλέποντας κάθε επεισόδιο, μια χαρά περνάει η ώρα. Αλλά το διεκπεραιωτικό γράψιμο, οι χάρτινοι χαρακτήρες, οι προβλέψιμες δολοπλοκίες κι η απειροελάχιστη προσπάθεια για κάτι περισσότερο από μια fan service ανακύκλωση του GoT σε όλα τα επίπεδα, ε, μας έχει βάλει λίγο σε σκέψεις.

Ας πούμε, είναι αδύνατον να καταλάβουμε σε ποιον φάνηκε καλή ιδέα και ποιος έδωσε την έγκριση για να ξεκινάει το κάθε επεισόδιο με το theme του GoT στο intro, αλλά προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε με οπτικό (και πάντα επιστημονικό) τρόπο ποια ακριβώς διαδικασία σκέψης οδήγησε τον GRRM και τους δημιουργούς της σειράς στο να φτιάξουν τους χαρακτήρες του House of the Dragon μέσα από τα ανακυκλώσιμα υλικά του Game of Thrones. Αναγνωρίζουμε ότι κάποια είναι περισσότερο εύστοχα από άλλα, και κάποια χρειάζονται έναν πιο ελεύθερο συνειρμό για δουλέψουν, αλλά αυτό είναι όλο το House of the Dragon μέσα από 10 ανίερες φατσικές εξισώσεις. Απολαύστε υπεύθυνα, και κυρίως ψύχραιμα.

Best of internet