Quantcast

Όλο το αλλόκοτο μπιλμπάο του Don’t Worry Darling στο Φεστιβάλ Βενετίας, όμορφα και τακτοποιημένα

DRAMA = EXPLAINED

THE NERDSTREAM

8 Σεπτεμβρίου 2022

Γαμώτο, πάνω που φύγαμε από το Φεστιβάλ Βενετίας, ξεκίνησαν οι καλές οι μανούρες. Όχι ότι έχουμε καταλάβει ακριβώς τι έχει συμβεί με το μπιλμπάο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το Don’t Worry Darling της Olivia Wilde (την δεύτερη σκηνοθετική της απόπειρα μετά το αξιολογότατο Booksmart) αλλά θα προσπαθήσουμε να ανασυστήσουμε τα γεγονότα με βάση το τι έχει πάρει τ’ αυτί μας (όλες τις ζουμερές φήμες δηλαδή) κι ίσως έτσι καταφέρουμε να βγάλουμε μια άκρη.

Όλα ξεκίνησαν το 2020 όταν ο Shia LaBeouf, πρωταγωνιστής της ταινίας μέχρι τότε, έφυγε από το Don’t Worry Darling. Το στούντιο είπε πως ήταν ζήτημα προγραμματισμού, αλλά ο τόπος είχε βουίξει πως είχε να κάνει με τις καταγγελίες εναντίον του για κακοποίηση από την πρώην σύντροφό του, την εξαίρετη μουσικό FKA Twigs.

Τον Σεπτέμβριο του ’20, λοιπόν, ο pop star Harry Styles αντικαθιστά τον LaBeouf. Ήδη από τις αρχές του ’21, η Wilde με το νέο πρωταγωνιστή της εμφανίζονται δημοσίως ως ζευγάρι έπειτα από τον (όχι και τόσο φιλικό) χωρισμό της από τον Jason Sudeikis (τον Ted Lasso ντε). Μοιάζει εντελώς κουτσομπολίστικο από πλευράς μας, αλλά περιμένετε, έχει σημασία. Στο μεταξύ η Florence Pugh, πρωταγωνίστρια της ταινίας, ένιωθε δυσφορία για τη συνεργασία της με τον LaBeouf ήδη πριν αποχωρήσει, κι αυτό λέγεται πως οδήγησε σε ρήξη της με την Wilde κατά την διάρκεια των γυρισμάτων.

Ίσως αυτό φωτίζει το γεγονός πως η Pugh ήταν γενικά απούσα σχεδόν από το σύνολο της προώθησης της ταινίας. Σύμφωνα με τους επίσημους εκπροσώπους της, είναι απασχολημένη με τα γυρίσματα του Dune: Part Two. Βέβαια οι fans (simps βασικά, όχι εμείς, κάτι παιδιά που ξέρουμε) της Pugh έχουν παρατηρήσει πως δεν κάνει σχεδόν τίποτα στα social media για την ταινία και έχει πατήσει ελάχιστες φορές στο press tour.

Η πράξη που ξετύλιξε όλο αυτό το παρανοϊκό νήμα ήταν το γεγονός ότι η Pugh δεν πήγε στην συνέντευξη τύπου για το Don’t Worry Darling στη Βενετία. Αυτό ήταν το δεύτερο δημόσιο χτύπημα στην Wilde και την ταινία, μετά την Άνοιξη του 2022 όταν ο πρώην σύζυγός της, Jason Sudeikis, της “σέρβιρε” δικαστικά χαρτιά για την επιμέλεια των παιδιών τους την ώρα που εκείνη προωθούσε την ταινία επι σκηνής στο CinemaCon (ουφ, μάτσι μάτσι, αυτό πόνεσε).

Το βράδυ της πρεμιέρας της ταινίας, η Pugh και η Wilde δεν φωτογραφήθηκαν ούτε μια φορά μαζί, έκατσαν μακριά η μία από την άλλη, ενώ δεν είχαν και κανενός είδους άλλη αλληλεπίδραση κατά την διάρκεια του 4λεπτου (γιατί προφανώς και μετρήθηκε) standing ovation. Παρόμοια ψύχρα υπήρχε και μεταξύ Wilde και Styles, οι οποίοι επίσης δεν φωτογραφήθηκαν μαζί και κράτησαν αποστάσεις καθόλη την διάρκεια του event.

Και φυσικά, σε περίπτωση που όλα αυτά δεν ήταν αρκετά dramatic και παρανοϊκό για εσάς, υπάρχει και το περιστατικό του φτυσίματος (;!) του Chris Pine, φουκαρά συμπρωταγωνιστή και ακούσιου μάρτυρα όλης αυτής της κατάστασης, από τον Styles κατά την είσοδό του στην πρεμιέρα. Το ίντερνετ βρίσκεται σε εμφύλιο αυτή τη στιγμή σχετικά με το αν υπήρξε φτύστιμο ή όχι, θα αφήσουμε το βίντεο να μιλήσει και εσάς να κρίνετε ελεύθερα.

Το καλύτερο πράγμα που μας έδωσε αυτή η ιστορία πάντως ήταν με διαφορά το υπέροχο ΤΙ-ΣΚΑΤΑ-ΚΑΝΩ-ΕΔΩ look του Pine στην συνέντευξη τύπου. Κατά τ’ άλλα, η ταινία πήρε μέτριες κριτικές, γιατί πώς να συγκριθεί με το εξαιρετικά συναρπαστικό real-life μπάχαλο άλλωστε, αλλά όσο να πεις όλο αυτό έχει δημιουργήσει ένα σούσουρο που προκαλεί περισσότερη προσοχή (και ίσως εισιτήρια) από τις κριτικές και τα βραβεία. ΑΠΛΑ ΛΕΜΕ.

Best of internet