Quantcast

Μεταγραφή αεροδρομίου με Γιώργο Λάνθιμο για επίτιμο διδάκτορα κυνηγάει το Πανεπιστήμιο Πατρών

ΠΡΟΕΔΡ- ΕΕΕ ΠΡΥΤΑΝΗ ΦΕΡΕ ΓΙΩΡΓΑΡΟ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ

THE NERDSTREAM

14 Δεκεμβρίου 2022

Φρένο στο brain drain θέλει να βάλει το Πανεπιστήμιο Πατρών, φιλοδοξώντας να φέρει πίσω στην Ελλάδα ένα από τα λαμπρότερα μυαλά της χώρας που αδικήθηκαν στον τόπο τους, διέπρεψαν στο εξωτερικό, η Ψωροκώσταινα τρώει τα παιδιά της και τα λοιπά και τα λοιπά, συγνώμη συγκινηθήκαμε δε μπορούμε να συνεχίσουμε άλλο.

Σύμφωνα με το έγκριτο καταυλακιώτικο μέσο pelop.gr, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών έχει προσκαλέσει τον Γιώργο Λάνθιμο να αναλάβει θέση επίτιμου διδάκτορα στο τμήμα. Βέβαια, στο ίδιο ρεπορτάζ διαβάζουμε ότι ακόμα δεν έχουν καταφέρει να έρθουν σε επικοινωνία με τον σκηνοθέτη (είναι δύσκολο, το έχουμε προσπαθήσει κι εμείς) αλλά ο Πρύτανης το θεωρεί σίγουρο πως θα τα καταφέρουν και ο Λάνθιμος θα αποδεχτεί τον τίτλο.

Ο αισιόδοξος Πρύτανης συμπληρώνει πως η μεταγραφή αεροδρομ- εεε η αναγόρευση του Λάνθιμου προβλέπεται να γίνει γύρω στις αρχές του καλοκαιριού του 2023, λογικά για να προωθηθεί η καλοκαιρινή εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και να αυξηθεί η τουριστική προσέλευση του Greek Summer. Ας σημειώσουμε πάντως πως δεν πρόκειται για πραγματική διδακτική θέση αλλά απλώς τιμητικό τίτλο, οπότε ας μην έχουν υπερβολικές προσδοκίες οι φοιτητές του τμήματος.

Στο μεταξύ θυμίζουμε πως ο Λάνθιμος σύντομα τελειώνει τα γυρίσματα για τη νέα του ταινία με τον ungooglable τίτλο And, στην οποία θα πρωταγωνιστεί η ερυθρόλευκη Emma Stone (ε θα πείτε τι πιο σύνηθες να συμβεί) και θα περιλαμβάνει την επιστροφή του Ευθύμη Φιλίππου στα λανθιμικά σενάρια. Ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχουμε ακόμα, οπότε αναμείνατε.

Best of internet