Quantcast

Το Σμύρνη Μου Αγαπημένη είναι η πρώτη ελληνική ταινία που μπαίνει Netflix, εξάγουμε πολιτισμό

Ενδέχεται ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης να άνοιξε έναν σκοτεινό, σκοτεινό δρόμο

THE NERDSTREAM

28 Απριλίου 2023

Γλυκάθηκε το Netflix απ’ ό,τι φαίνεται, φίλες και φίλοι, μετά την εισχωρή (ή ειζγωρή) του Maestro στην streaming πλατφόρμα, και αποφάσισε να συνεχίσει να ψωνίζει Υψηλό Ελληνικό Πολιτισμό στοχεύοντας στην επόμενη μεταγραφή αεροδρομίου από την μικρή μας χώρα. Μετά τον King Χριστόφορο Παπακαλιάτη, λοιπόν, ήρθε η σειρά της Βασίλισσας Μιμής Ντενίση να διαβεί τις πύλες του Netflix.

Όπως μαθεύτηκε αυτές τις μέρες, το Σμύρνη Μου Αγαπημένη, που βασίστηκε στο ομώνυμο θεατρικό έργο της girlboss Μιμής, πρόκειται να μπει στον διεθνή και τον ελληνικό κατάλογο του Netflix, γινόμενη έτσι η πρώτη ελληνική ταινία που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Για την ιστορία, η πλατφόρμα έχει διανέμει στο παρελθόν το The Waiter του Στιβ Κρικρή, αλλά αποκλειστικά στην ευρωπαϊκή αγορά χωρίς να μπει στην ελληνική εκδοχή της πλατφόρμας.

Οι πληροφορίες λένε ότι το Netflix πρόκειται να ανακοινώσει σύντομα το απόκτημά του, και έτσι η υφήλιος θα μάθει πολιτιστική μπαλίτσα και θα ξεβλαχευτεί σύντομα, αφού ως γνωστόν ΕΞΩ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ. Άμα τους αρέσει πάντως τότε να ξέρουν ότι η χώρα έχει πλούσια greexploitation παραγωγή με ψευτο-κυριλέ εθνικά-ιστορικά δράματα, μια βιομηχανία που ενδέχεται να γιγαντωθεί ακόμα περισσότερο άμα βρει πελατεία στο εξωτερικό.

Best of internet