Quantcast

Η πρεμιέρα του The Last of Us χτύπησε τη δεύτερη μεγαλύτερη τηλεθέαση του HBO μετά το House of the Dragon

Δυνατό ξεκίνημα και ποιοτικά και ποσοτικά, πάντα τέτοια να ‘χουμε

THE NERDSTREAM

18 Ιανουαρίου 2023

Ξέρετε ποιο ήταν το πιο ωραίο πράγμα της Game of Thrones εποχής; Ότι όλος ο πλανήτης συντονιζόταν Κυριακή ή Δευτέρα (ανάλογα πού βρισκόταν ο καθένας) για να μοιραστεί την εμπειρία ενός νέου επεισοδίου. Αυτό το φαινόμενο της αμερικανικής τηλεόρασης ως παγκόσμιο πολιτιστικό event θέλει να επαναφέρει στη ζωή μας το HBO. Ένα βήμα έγινε πέρσι το φθινόπωρο με το House of the Dragon, και ένα ακόμα γίνεται τώρα με το The Last of Us.

Η τηλεοπτική μεταφορά του ήδη κλασικού παιχνιδιού της Naughty Dog από το 2013 έκανε την πρεμιέρα της αυτές τις μέρες, και οι επιδόσεις της στο κανάλι του HBO και την πλατφόρμα του HBO Max ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακές. Σύμφωνα με τα δεδομένα της Nielsen και της Warner, το πρώτο επεισόδιο το είδαν περίπου 4,7 εκατομμύρια τηλεθεατές στην Αμερική.

Η μόνη σειρά της τελευταίας δεκαετίας που έγραψε μεγαλύτερα νούμερα στο HBO ήταν το House of the Dragon, προφανώς, του οποίου την πρεμιέρα είδαν σχεδόν 10 εκ. άνθρωποι. Πριν απ’ αυτό, θα έπρεπε να φτάσουμε πίσω στο 2010 και την πρεμιέρα του Boardwalk Empire, μια από τις πρώτες σειρές που έκαναν αυθεντικά πιο cinematic την αμερικάνικη τηλεόραση (σε σκηνοθεσία Martin Scorsese βεβαίως βεβαίως), την οποία παρακολούθησαν τότε 4,8 εκ. θεατές.

Προφανώς, τα εντυπωσιακά νούμερα του The Last of Us ήδη από το πρώτο επεισόδιο (τα οποία φυσικά θα αυξηθούν στην πορεία καθώς η σειρά θα χτίζει hype) μας δείχνουν την τεράστια δύναμη που έχουν οι μεταφορές οι οποίες βασίζονται σε προϋπάρχον, γνωστό και αγαπημένο intellectual property με ήδη εδραιωμένο κοινό. Αυτό φυσικά σαν τάση, γενικά μιλώντας, κάνει κακό στην πρωτοτυπία της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής παραγωγής, αλλά τουλάχιστον το The Last of Us έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά οπότε απ’ ό,τι φαίνεται θα μας ανταμείψει σε ποιότητα.

Best of internet