Quantcast

Επιστρέφει ξανά στο Fawlty Towers ο 83χρονος John Cleese για να κολλήσει τα τελευταία του ένσημα

Βέβαια δεν είμαστε και τόσο σίγουροι ότι θέλουμε να το δούμε

THE NERDSTREAM

9 Φεβρουαρίου 2023

Είναι μια από τις σπουδαιότερες κωμικές σειρές στην ιστορία της τηλεόρασης; Σαφέστατα ναι. Άλλωστε η επιτροπή σοφών του Radio Times το ανακύρηξε καλύτερο βρετανικό sitcom όλων των εποχών. Ακόμα και καλλιτέχνες γιγάντιου βεληνεκούς, όπως ο Μάρκος Σεφερλής, επιχειρήσαν να αναμετρηθούν μαζί του. Τώρα όμως το Fawlty Towers, το παλιό, το ορθόδοξο, επιστρέφει στην βρετανική τηλεόραση.

Χτες λοιπόν μαθεύτηκε ότι ο 83χρονος πια John Cleese πρόκειται να αναβιώσει την ιστορική σειρά του BBC μαζί με την κόρη του, Camilla. Απ’ ό,τι μαθαίνουμε, η ιστορία θα αφορά την προσπάθεια του Basil Fawlty να ζήσει στον σύγχρονο κόσμο και θα εξερευνά τη σχέση με την κόρη του που μόλις ανακάλυψε ότι έχει καθώς οι δυο τους ανοίγουν μαζί ένα ξενοδοχείο μπουτίκ.

Η αλήθεια είναι πως ούτως ή άλλως έχουμε τους προβληματισμούς μας για τέτοιου είδους reboots ιστορικών ταινιών και σειρών, αλλά προβληματιζόμαστε διπλά για το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ο Cleese περνάει το μεγαλύτερο μέρος της δημόσιας παρουσίας του γκρινιάζοντας για το “political correctness“, το “woke agenda” και το “cancel culture” σε κάθε ευκαιρία που βρίσκει.

Μπορεί να κάνει ό,τι θέλει φυσικά, δικιά του είναι η σειρά (και της πρώην συζύγου του, Connie Booth, μαζί με την οποία την συνδημιούργησε). Αλλά μην σας κάνει εντύπωση αν το αποτέλεσμα τύχει να απέχει λιγότερο από το σεφερλικό remake απ’ ό,τι από το ιστορικό original.

Best of internet