Quantcast

Cobra Kai: Το τηλεοπτικό come back του «Karate Kid» θα είναι πιστό στο πνεύμα των ταινιών

Μπορεί να μην έχει Μιγιάγκι, αλλά θα έχει αναβίωση κόντρας Τζόνι και Ντάνιελ 30 χρόνια μετά

Χρήστος Πρόεδρος

22 Ιανουαρίου 2018

Ήδη από τον Αύγουστο είχε γίνει γνωστό ότι το Karate Kid επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια, εν είδει τηλεοπτικής σειράς. Το «franchize» που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στα 80s (αλλά και στα Ελληνικά 90s, μιας και η διαφορά timezone Ελλάδας-υπόλοιπου κόσμου είναι μια δεκαετία), κάνει ένα πολυαναμενόμενο come back μέσω της συνδρομητικής υπηρεσίας Youtube Red, και ο Ραλφ Μάτσιο και Γουίλιαμ Ζάμπκα επιστρέφουν στους ρόλους με τους οποίους τους είχαμε μάθει και αγαπήσει απ’ όταν ήμασταν (και ήταν) παιδάκια.

Η σειρά του Youtube Red θα ονομάζεται «Cobra Kai» και θα αποτελείται από 10 μισάωρα επεισόδια. Η παγκόσμια επικεφαλής του αυθεντικού περιεχομένου της YouTube, Σούζαν Ντάνιελς, δήλωσε ότι το Cobra Kai δεν θα είναι αμιγώς κωμωδία, παρ’ ό,τι οι δημιουργοί του είναι οι Τζον Χόροβιτς και Χέηντεν Σλόσμπεργκ, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει το Χάρολντ και Κούμαρ, και ο συγγραφέας του Hot Tub Time Machine, Τζος Χιαλντ.

Στο Cobra Kai, ο Ράλφ Μάτσιο και ο Γουίλιαμ Ζάμπκα αναβιώνουντους αντίπαλους ρόλους τους ως Ντάνιελ Λαρούσο και Τζόνι Λώρενς από την αρχική ταινία. Στη σειρά βλέπουμε την επιστροφή του Τζόνι Λόρενς, ο οποίος ανοίγει ξανά τη σχολή  καράτε, αναβιώνοντας την κόντρα του με τον Ντάνιελ Λαρούσο. Ο αξέχαστος σε όλους μας Μιγιάγκι δεν θα συμπεριλαμβάνεται στο Cobra Kai, μιας και ο Πατ Μορία που τον υποδυόταν, έχει πεθάνει από το 2005. Ωστόσο οι μεσήλικες πλέον Τζόνι και Ντάνιελς, έχουν και οι δύο παιδιά στην εφηβεία, οπότε φανταζόμαστε ότι η κόντρα επεκτείνεται και στη νέα γενιά.

Η σειρά αναμένεται να κάνει πρεμιέρα την άνοιξη στο YouTube Red, το οποίο φαίνεται ότι προσπαθεί να εμπλουτίσει το αυθεντικό περιεχόμενό του προκειμένου να γίνει ανταγωνιστικό απέναντι σε μεγάλους ανταγωνιστές όπως το Netflix, το Amazon και το Hulu.

Best of internet