Quantcast
ORIGINALS

Εκλογές για τσόγλανους: Όλοι οι Έλληνες ράπερς που έχουν κατέβει στο εκλογικό battle

Αφιέρωμα σε όλους τους ΥΠΟ-ψήφιους του ελληνικού χιπ χοπ


THE NEWSROOM · 26 Απριλίου 2023

Τι σχέση έχει το ραπ και οι ράπερς με την πολιτική στην Ελλάδα; Καταρχάς, αυτή:

Ευτυχώς ή δυστυχώς, το παραπάνω φαινόμενο δεν έχει προχωρήσει αρκετά στους πολιτικούς κύκλους της χώρας. Εκτός αν συνυπολογίσουμε και τον πρώην πολιτικό Σταύρο Θεοδωράκη που φαίνεται ότι έχει καταγοητευτεί από την εν λόγω μουσική:

Σε κάθε περίπτωση, με άλλο πράγμα θέλουμε να ασχοληθούμε εδώ: Με την ενασχόληση των ίδιων των ράπερς και τράπερς με την πολιτική. Κι όπως όλοι ξέρουν, δεν υπάρχει πιο ζούμερη σχέση με την πολιτική από το να κατεβαίνεις υποψήφιος. Γιατί όπως καταλαβαίνετε, όσο αυτές οι μουσικές γίνονται πιο δημοφιλείς τόσο στην Ελλάδα, τόσο περισσότερους υποψήφιους (και εκλεγμένους) ράπερς θα βλέπουμε.

Εν όψει λοιπόν των επερχόμενων εκλογών, ας δούμε τι έχει περάσει και τι θα δούμε στα πολύ κοντά:

NiVo

Ως ήδη εκλεγμένος, ο Νίκος Βουρλιώτης κατέχει δικαιωματικά την πρώτη θέση στη λίστα. Ο αρχηγός των Goin’ Through και του Family κατέβηκε υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2019 στην Αγία Βαρβάρα και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος – και μάλιστα πρώτος σε σταυρούς. Φήμες λένε ότι έκτοτε η κατάσταση στην Σάντα Μπάρμπαρα είναι πολύ πιο οικογενειακή από πριν.

Dj Rico

Ο παλιός είναι αλλιώς. Ο Βαγγέλης Σερίφης, κατά κόσμον Dj Rico και μέλος των ΝΕΥΜΑ, ασχολείται χρόνια με την πολιτική και η τελευταία του επιλογή ακολουθεί τα όσα έκανε τόσο καιρό στο πιο γκράντε: Κοινώς, θα είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ.

Αυτό το connection είναι που οδήγησε και στις φωτογραφίες της Κατερίνας Στικούδη με τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

 

Από αυτή την άποψη και μόνο, έχει αποδώσει καρπούς.

Μιθριδάτης

Καταρχάς, είναι καλή στιγμή να υπενθυμίσουμε ότι λέγεται όντως Μιθριδάτης. Επίσης, ότι η στιγμή που τα Ημισκούμπρια (έστω τα ημιημισκούμπρια) κατεβαίνουν στις εκλογές είναι από μόνη της μια τελείως «τα ύστερα του κόσμου» στιγμή. Τα τελευταία χρόνια, ο Μιθριδάτης ασχολείται με το να κάνει ραπ καλών απόψεων (έγινε viral πάντως) και να γράφει αστεία προβληματικού έφηβου στο Twitter. Κοινώς, είναι η τέλεια μεταγραφή για το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.


Τάκι Τσαν

Άμα δεν κατέβαινε υποψήφιος ο Τάκης, ποιος θα κατέβαινε; Ο Παναγιώτης Στραβαλέξης είχε επίσης επιλέξει τις δημοτικές εκλογές, και μάλιστα σε τελείως οικογενειακό περιβάλλον: Με τον συνδυασμό του πατέρα της τότε συζύγου του (και γυναίκας του παιδιού του) Ρένας Τσαν, Νίκο Πανταζή, ο οποίος κατέβαινε στο δήμο Χαλανδρίου. Στο δε ψηφοδέλτιο έγραφε και Τάκι Τσαν, για να μην μπερδευτεί κανείς:

ΥΠΟ

Τι νομίζατε, θα έλειπε ο ΥΠΟ από μια τέτοια λίστα; Ο αγαπημένος μας Υποχθόνιος επέλεξε τις δημοτικές εκλογές του 2014 για να πολιτευτεί, όντας υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Δημάρχου Βοΐου Δημήτρη Λαμπρόπουλου. Προφανώς, επέλεξε την δημοτική ενότητα Σιάτιστας – δεν πιστεύουμε να περιμένατε κάτι άλλο.

Αυτό που έχει μια αξία για τους ιστορικούς του μέλλοντος είναι ο τρόπος που καταγράφηκε στο ψηφοδέλτιο:

Μπο

Οκ, πλέον η κύρια σταδιοδρομία του Μπο ίσως να θεωρείται αυτή, δε θα πούμε ψέματα:

Από την άλλη, τεχνικά μιλώντας ο Bo Fugitive aka Χαράλαμπος Ξενίδης είναι ράπερ (έχει στο βιογραφικό του από Goin’ Through και Coolio μέχρι Άννα Βίσση και Stan), οπότε εμπίπτει στη λίστα μας. Πριν λίγες μέρες, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Ηλιούπολη με τον νυν δήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη.


Εικάζουμε ότι δεν τον εντυπωσίασε με αυτές του τις δηλώσεις:

«Οι γυναίκες δεν με κοιτάνε γιατί δεν έχουν καμία ελπίδα μαζί μου.»

Λογικά θα ξέρει από παρτέρια ή κάτι αντίστοιχο που εμείς αγνοούμε.

N.O.E.

Ο Ν.Ο.Ε. κατέχει μια μοναδική θέση στη λίστα μας: Είναι ο μόνος Έλληνας ράπερ που έχει ιδρύσει κόμμα ή τουλάχιστον, έχει ανακοινώσει ότι ιδρύει κόμμα (τον Φεβρουάριο του 2021). Όπως έλεγε τότε, πριν κατεβάσει τα σχετικά ποστς, θέλει:

«να αλλάξει θετικά ο κόσμος μας, με σκοπό την αναγέννηση, την αναβάθμιση, την ανανέωση, την πρόοδο, την ανάπτυξη, την αυτονομία και την επίτευξη μιας ισχυρής Ελλάδας, προστατεύοντας τα συμφέροντα της μεγάλης μάζας των Ελλήνων…»

Εμείς ακόμη το περιμένουμε πάντως.

Και όχι μόνο υποψήφιοι:

Κάπου εδώ, μας τελείωσαν οι υποψήφιοι. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι μας τελείωσαν και οι μεγάλοι πολιτικοί άνδρες. Ποιος μπορεί, για παράδειγμα, να ξεχάσει την θηριώδη συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη με το Θηρίο, ο οποίος ξεκίνησε beef του φιλελεύθερου ραπ (φιλελευθεράπ😉 με τον Αλέξη Τσίπρα:

Ή τη στιγμή που ο Νικήτας Κλιντ έγινε BD Foxmoor του μεσαίου χώρου:

«Ονομάζομαι Νικήτας Κλιντ και είμαι μουσικός. Χαιρέτησα από την αρχή τη δημιουργία του Ποταμιού, όπως θα έκανα σε κάθε ανάλογη κίνηση. Από την αρχή κάθε ανάλογη κίνηση προσπάθειας μικρής ή μεγάλης, πάντως ήταν από τις πρώτες, να εκφραστεί ο χώρος του κέντρου.
Δεν βρίσκομαι εδώ επειδή ανήκω σε κάποιο κόμμα, βρίσκομαι εδώ κόντρα στην πραγματική κυρίαρχη ιδεολογία που είναι ο λαϊκισμός.»

Ή τη στιγμή που ο ΥΠΟ έκανε δικό του σποτάκι τις νεανικές ψυχούλες να ρίξουν antifa ψήφο στις Ευρωεκλογές:


Γιατί τον ξέχασε έτσι τον ανιδιοτελή οπαδό ΣΥΡΙΖΑ μπαρμπαΥΠΟ όταν έψαχνε για υποψήφιους βουλευτές ο Αλέξης Τσίπρας; Θα μάθουμε άραγε ποτέ; Ή θα μας μείνει μόνο αυτή η εικόνα:

Ή αυτή, ουπς:

 

Best of internet