Quantcast
POLITIX

Ο Πιο Αδύναμος Κρίκος είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας μετά το τριπλό τόλουπ για το #MeToo

Μπορεί ο ολυμπιονίκης να αγωνίζεται στους κρίκους, όμως ο τρόπος που χειρίστηκε τις δηλώσεις του ήταν βγαλμένος από το καλλιτεχνικό πατινάζ


THE NEWSROOM · 21 Οκτωβρίου 2021

Μία από τις πιο γρήγορες στροφές της ζωής του έκανε σήμερα ο Λευτέρης Πετρούνιας. O χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο κατάφερε σε μια μέρα να μαζέψει περισσότερο κράξιμο από όσο έχει μαζέψει σε όλη την υπόλοιπη ζωή του εξαιτίας μιας δήλωσης του σχετικά με το #metoo στον αθλητισμό. Όλα ξεκίνησαν από μια ερώτηση που του έγινε στο περιθώριο εκδήλωσης, η οποία είχε να κάνει με το κίνημα #metoo και τις καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις και παρενοχλήσεις.

Στην απάντησή του, ο Λευτέρης Πετρούνιας πάνω κάτω είπε ότι από περιστατικά τύπου #metoo ο ίδιος δεν έχει δει τίποτα. Κυρίως όμως είπε ότι οι καταγγελίες συνδέονται με αθλητές που δεν έχουν διακριθεί αθλητικά ή έχουν πετύχει όσα ήθελαν. Κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση δεν αφήνει να εννοηθεί ότι τις έκαναν για άλλο σκοπό, μάλλον είμαστε όλοι τρελοί ή γεννημένοι haters των χρυσών Ολυμπιονικών στους κρίκους.

Όπως είπε:

«Ο πρωταθλητισμός είναι ένας πολύ σκληρός κλάδος. Από κει και πέρα, εάν υπήρξαν, εάν, εάν υπήρξαν γιατί δεν είμαι σίγουρος. Δεν έχω δει κάτι. Μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως δεν έχω δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει τα φώτα πάνω του ή έχει μάλλον καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους του να έχει κάποιο τέτοιου είδους παράπονο. Ότι κι αν σημαίνει αυτό»

Στην εποχή μας, αυτού του είδους οι δηλώσεις έχουν μια τάση να μεταδίδονται πάρα πολύ γρήγορα. Πιθανώς οι χρήστες των social media να αντιπαθούν τις τοποθετήσεις τους αθλητές με αραιά γένια ή κάτι τέτοιο. Όπως και να’χει, το Twitter γέμισε πολύ γρήγορα με σχολιασμό του Πετρουνια-ικού σχολιασμού των κινήτρων των αθλητ(ρι)ών που κατήγγειλαν τους κακοποιητές τους:

Δε χρειάστηκε πολλή ώρα για να σκεφτεί ο Λευτέρης Πετρούνιας ότι το σχόλιο που έκανε λειτουργεί ως βαρυτικό πηγάδι για μπινελίκια. Εκεί είχε τις εξής επιλογές: α) Να μην πει τίποτα, β) να επιμείνει, γ) να παραδεχτεί ότι είπε μαλακία και δ) την δ επιλογή των πρωταθλητών, που είναι να πει ότι βασικά δεν καταλάβαμε τίποτα και ότι εννοούσε κάτι άλλο.

Ως πρωταθλητής, έκανε το τελευταίο

Μετά επανήλθε και με ένα νέο στόρι που μας θύμισε το βιογραφικό του, δηλαδή ότι είχε χαιρετίσει τις δηλώσεις της Σοφίας Μπεκατώρου:

Δυστυχώς, κάποιοι άπιστοι Θωμάδες δεν πείστηκαν:

Έχουμε γεμίσει κακόπιστους ανθρώπους, αγαπητές φίλες και φίλοι.

Best of internet