Quantcast

Το Netflix αποκάλυψε τον επιστημονικό τρόπο που θα χτυπήσει το μοίρασμα κωδικών μεταξύ χρηστών

Ακριβώς όπως το περιμέναμε: είναι μια μλκία και μισή

THE NERDSTREAM

2 Φεβρουαρίου 2023

Εδώ και καιρό το Netflix ψάχνεται με τρόπους να χτυπήσει το μοίρασμα κωδικών μεταξύ χρηστών, γιατί απ’ ό,τι φαίνεται αποφάσισε πως αυτό φταίει για τη μείωση των συνδρομητών και όχι η φθίνουσα ποιότητα των παραγωγών του, το πρόωρο κόψιμο σειρών που αγαπάει ο κόσμος και η αύξηση του ανταγωνισμού μεταξύ των streaming πλατφορμών.

Τώρα λοιπόν μαθαίνουμε τις πρώτες πληροφορίες σχετικά με το masterplan της πλατφόρμας. Σύμφωνα με το help center του Netflix, όπως αυτό εμφανίζεται στις χώρες που άρχισε να εφαρμόζεται το κυνήγι του password-sharing (Χιλή, Κόστα Ρίκα και Περού), οι κωδικοί θα μπορούν να ανταλλάσσονται μόνο στα πλαίσια του ίδιου νοικοκυριού.

Πώς θα γίνει αυτό; Το Netflix ζητάει από τους χρήστες να δηλώσουν μια “βασική τοποθεσία” για όλους τους λογαριασμούς που ανήκουν στο ίδιο νοικοκυριό, και αυτοί οι χρήστες θα πρέπει να μπαίνουν στο WIFI του σπιτιού μια φορά κάθε 31 μέρες ώστε να εξακριβώνεται ότι ζουν εκεί. Αλλιώς, οι συσκευές τους θα μπλοκάρονται από το Netflix.

H πλατφόρμα λέει πως θα παίρνει τις πληροφορίες από τις διευθύνσεις IP και τα ID των συσκευών ώστε να εξακριβώνει αν συμβαίνει κάτι παράτυπο ή όχι, ενώ κάποιος θέλει να λείψει για μεγάλο χρονικό διάστημα (άνω του ενός μήνα πχ), το Netflix θα του δίνει έναν προσωρινό κωδικό 7 επιπλέον ημερών. Επιστημονικά πράγματα, όχι αστεία.

Προφανώς αυτό το σύστημα έχει περισσότερες τρύπες κι από το σύστημα εξόδου από το σπίτι με αποστολή SMS στην πρώτη καραντίνα, και κάτι μας λέει ότι δεν θα έχει πολύ καλή τύχη, ενώ σίγουρα δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πλατφόρμα. Ακόμα δεν ξέρουμε αν και πότε θα δοκιμαστεί Ευρώπη, θεωρητικά σειρά έχουν οι ΗΠΑ.

Meanwhile, στο μέτωπο των tweets που δεν έχουν γεράσει πολύ καλά:

Best of internet