Quantcast

Τηλεοπτική σειρά στις ΗΠΑ γίνονται τα Μήλα του Χρήστου Νίκου, με σκηνοθέτη τον ίδιο και παραγωγό την Cate Blanchett

ΕΞΩ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ

THE NERDSTREAM

15 Νοεμβρίου 2022

Αν θυμάστε, πίσω στο 2020 κι εν μέσω του δεύτερου κύματος covid, έκαναν πρεμιέρα τα Μήλα του Χρήστου Νίκου. Για αρκετά μεγάλο διάστημα η ταινία είχε μεγάλο hype, καθώς είχε μια πολύ πετυχημένη πορεία σε διεθνή φεστιβάλ και αποτέλεσε επίσης την ελληνική πρόταση για τα Όσκαρ, κυκλοφορώντας παράλληλα στις αμερικάνικες κινηματογραφικές αίθουσες.

Χτες λοιπόν έσκασε η είδηση από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ότι ετοιμάζεται τηλεοπτική σειρά που θα επεκτείνει την ιστορία των Μήλων. Σεναριογράφοι και παραγωγοί θα είναι ο γουεσαντερσονικός Jason Schwartzman και ο Iain Reid, συγγραφέας του I’m Thinking of Ending Things που μετέφερε στην οθόνη ο Charlie Kaufman. Θέση παραγωγού θα έχει επίσης η Cate Blanchett, η οποία υπήρξε μεγάλη πρέσβειρα της ταινίας καθ’ όλη την φεστιβαλική της πορεία μέσω της εταιρείας παραγωγής της Dirty Films.

Την σκηνοθεσία θα αναλάβει ο ίδιος ο Νίκου, ο οποίος εν τω μεταξύ αυτόν τον καιρό φτιάχνει τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, Fingernails (για την Apple, κάτι έχει με τα μήλα), η οποία θα περιλαμβάνει το εντυπωσιακό καστ των Jessie Buckley, Riz Ahmed και Jeremy Allen White.

Best of internet