Quantcast

Ρεκόρ τηλεθέασης έκανε το Wednesday στο Netflix, γιατί τίποτα δεν είναι πιο ισχυρό από τη νοσταλγία

Ξεπέρασε το Stranger Things 4 (!) κι έγινε η πιο πετυχημένη αγγλόφωνη σειρά στην πλατφόρμα

THE NERDSTREAM

30 Νοεμβρίου 2022

Οκ, αυτό δεν το περιμέναμε. Όχι ότι το Wednesday, το πρόσφατο τηλεοπτικό spinoff της Οικογένειας Addams που κυκλοφόρησε την περασμένη βδομάδα στο Netflix, δεν είναι καλό. Ίσα ίσα, μια χαρά είναι. Αλλά δεν περιμέναμε να κάνει *τόσο* μεγάλη επιτυχία, σε βαθμό που να σπάσει το ρεκόρ ωρών παρακολούθησης της streaming πλατφόρμας.

Γενικά μιλώντας, το Netflix επιλέγει κατά το δοκούν πότε θα δώσει στοιχεία τηλεθέασης και πότε όχι. Συνήθως τα χρησιμοποιεί σαν εργαλεία μάρκετινγκ, ώστε να κεφαλαιοποιεί την επιτυχία τίτλων που ήδη έχουν κερδίσει το κοινό. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, το Wednesday έγραψε 341 εκ. ώρες συνολικής παρακολούθησης στην πλατφόρμα κατά την πρώτη βδομάδα προβολής.

Για να καταλάβετε πόσο μεγάλο νούμερο είναι αυτό, πρόκειται για ρεκόρ όσον αφορά τις αγγλόφωνες σειρές του Netflix, με την προηγούμενη πρωτιά να την κατέχει το Stranger Things 4 με 335 εκ. ώρες. Βέβαια βρίσκεται μακριά από το να σπάσει το ρεκόρ για κάθε είδους σειρά στην πλατφόρμα, αφού την πρωτιά κατέχει το Squid Game με 571 εκ. ώρες μέσα σε μία βδομάδα.

Αυτός βέβαια είναι μόνο ένας από τους δείκτες επιτυχίας στο Netflix, οπότε το “ρεκόρ” είναι μια σχετική έννοια. Ας πούμε, η πλατφόρμα ανακοίνωσε πως το Wednesday το είδαν πάνω από 50 εκ. νοικοκυριά, το οποίο επίσης σαν δείκτης δε μας δίνει μια απόλυτα καθαρή εικόνα. Πάντως η επιτυχία του Wednesday είναι αδιαμφισβήτητη, αφού βρέθηκε στο νο.1 του Netflix top-10 σε 83 χώρες, αφήνοντας δεύτερο το 1899 που είχε την πρωτιά μέχρι την περασμένη βδομάδα.

Best of internet