Quantcast

Υπάρχει μια εξαιρετική παρωδία των business reality τύπου Dragon’s Den και λέγεται Nathan for You

Ετοιμαστείτε να γνωρίσετε την σατανική ιδιοφυΐα που λέγεται Nathan Fielder

THE NERDSTREAM

16 Φεβρουαρίου 2023

Ναι, ήρθε και στην Ελλάδα η φάση των business reality shows τύπου Shark Tank, The Apprentice και τα σχετικά, όπου διάφορα φυντάνια συναγωνίζονται για να γίνουν ο επόμενος Steve Jobs, Elon Musk ή Donald Trump με διάφορες λιγότερο ή περισσότερο ευφάνταστες πατέντες, επιχειρηματικές ιδέες και start-up φιλοδοξίες.

Σε περίπτωση που είστε τυχεροί και δεν το έχετε πάρει πρέφα, εδώ και λίγο καιρό έχει ξεκινήσει η ελληνική εκδοχή του Dragon’s Den, του διάσημου reality που παίζει στην βρετανική τηλεόραση εδώ και 19 χρόνια, έχοντας προσαρμοστεί επίσης σε εκδοχές για καμιά 30ριά ακόμα χώρες. Και βέβαια βγάζει νόημα να υπάρχει πλέον κι η Ελλάδα ανάμεσα σ’ αυτές, αφού ως γνωστόν οι μισοί Έλληνες θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες κι οι άλλοι να μπουν στο δημόσιο (thanks for coming to our 90s stereotype comedy show, we’ll be here all week).

Παρότι όλα αυτά τα reality εμπίπτουν στην καλύτερη στην κατηγορία της ένοχης απόλαυσης ή των πραγμάτων που βλέπεις κλασμένος στην τηλεόραση, αλλά βασικά κυρίως σε αυτά χωρίς τα οποία το Luben θα έμενε άνεργο, υπάρχει μια ξεχωριστή περίπτωση ανάμεσά τους. Και μιλάμε φυσικά για ένα έπος της αμερικάνικης τηλεόρασης που πριν από 10 ακριβώς χρόνια αποφάσισε να σατιρίσει και να παρωδήσει αυτά τα business reality shows. Ο τίτλος του ήταν Nathan for You και η σατανική ιδιοφυΐα που κρυβόταν πίσω του λεγόταν Nathan Fielder.

Η εκπομπή ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2013 στο Comedy Central και κράτησε 4 σεζόν, μέχρι το 2017, και αποτέλεσε ένα ορόσημο στην ψευδο-ντοκιμαντερίστικη και cringe τηλεοπτική κωμωδία των 10s. Σ’ αυτές τις 4 σεζόν ο Fielder γυρνάει στην νότια Καλιφόρνια και δίνει επιχειρηματικές συμβουλές με τρόπο που παρωδούσε τους marketing και management consultants που ανθούν στον χώρο του entrepreneurship. Αξίζει να σημειώσουμε πως έπειτα ο Fielder συνέχισε με το περσινό ακραίο The Rehearsal και έχει ρόλο παραγωγού στο εξαιρετικό How To with John Wilson.

Τσεκάρετε παρακάτω μερικά χαρακτηριστικά βίντεο, κάψτε το μυαλό σας, και έπειτα αναζητείστε με όποιον τρόπο μπορείτε ολόκληρη τη σειρά:

Best of internet