Quantcast
THE STREAM

Κολλητός του Γιούνκερ παίρνει προαγωγή σε βαριά καρέκλα της ΕΕ με βύσμα επειδή αριστεία

Πρώην συνεργάτης του Γιούνκερ βρίσκεται από τη μία μέρα στην άλλη σε κορυφαίο αξίωμα της ΕΕ


THE NEWSROOM · 13 Μαρτίου 2018

Με αστείο τρόπο εξελίσσονται τα πράγματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αγαπητοί φίλοι, τα στελέχη της οποίας έχουν εξυψώσει ουκ ολίγες φορές τις αξίες της διαφάνειας και της αξιοκρατίας, ειδικά στις αναφορές τους για τον ευρωπαϊκό νότο.

Πριν από έναν μήνα, λοιπόν, ο κύριος Μάρτιν Σελμάιερ, που μέχρι πρότινος κατείχε την αμελητέα θέση του επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διορίστηκε με έναν απροσδιόριστο τρόπο στην ακόμα πιο αμελητέα θέση του Γενικού Γραμματέα της Κομισιόν.

Συγκεκριμένα, ο  Σελμάιερ είχε κάνει τον Ιανούαριο αίτηση για μία κατώτερη θέση, αυτή του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα. Λίγα λεπτά μετά την έγκριση του διορισμού του, ο Γιούνκερ ανακοίνωσε ότι ο μέχρι τότε Γενικός Γραμματέας της Κομισιόν Αλεξάντερ Ιταλιάνερ συμπτωματικά παραιτήθηκε, με αποτέλεσμα ο Σελμάιερ να καταλάβει απευθείας τη θέση του.

Πολλοί ευρωβουλευτές, κάποιοι από τους οποίους συμμετέχουν και στην ίδια παράταξη με τον Γιούνκερ και τον Σαλμάιερ, έκαναν λόγο για πραξικόπημα, ενώ είπαν ότι τέτοιο είδους κινήσεις ενισχύουντ τις ευρωσκεπτικιστικές τάσεις εντός της ΕΕ. Έτσι, το ευρωκοινοβούλιο ετοιμάζεται να διενεργήσει έλεγχο για να ερευνήσει αν τηρήθηκαν οι κανονισμοί.

Το Luben είχε μυριστεί εδώ και καιρό τι κουμάσι είναι αυτός ο Γιούνκερ, όταν μπαούλο από τα ξίδια έριχνε φιλικά σκαμπηλάκια σε αρχηγούς κρατών, όπως άλλωστε μπορείτε να διαπιστώστε και μόνοι σας στο παρακάτω βίδεο.

 

Best of internet