Quantcast
THE STREAM

Μπάρμπεκιου βιβλίων με Χάρι Πότερ και Twilight έκαναν Πολωνοί Κλεομένηδες

Οι καθολικοί χριστιανοταλιμπάν μεταξύ άλλων έκαψαν και μια βλάσφημη ομπρέλα Hello Kitty


THE NEWSROOM · 2 Απριλίου 2019

Mια μίνι αναβίωση του παραδοσιακού ναζιστικού εθίμου που είναι το κάψιμο των βιβλίων πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο μια Πολωνική παραθρησκευτική οργάνωση. Η οργάνωση, η οποία συνδυάζει κλασσικές ακροδεξιές αντιλήψεις με μοντέρνο branding, καθώς ονομάζεται «SMS των Ουρανών», δεν έκαψε αυτή τη φορά κομμουνιστικά βιβλία και τέτοια, αλλά επέκτεινε τη γκάμα του φλογίσματος συγγραμάτων με ιερόσυλους τίτλους της μόδας, όπως τα «Χάρι Πότερ» και «Twilight».

Gepostet von Fundacja SMS Z NIEBA am Sonntag, 31. März 2019

Η ομάδα ανέβασε φυσικά και φωτογραφίες από τη δράση της, όπου μεταξύ άλλων φαίνονται τρεις ιερείς να κουβαλάνε ένα κιβώτιο με βιβλία σε μια φωτιά δίπλα σε μια εκκλησία. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το μεγάλο φόκο δεν περιλάμβανε μόνο τα βιβλία της Τζόαν Ρόουλινγκ και της Στέφανι Μέγιερ, αλλά και άλλα αντικείμενα, όπως μια αφρικανική μάσκα, μια ομπρέλα «Hello Kitty» (!) και ένα ινδουιστικό αγαλματίδιο.

Gepostet von Fundacja SMS Z NIEBA am Sonntag, 31. März 2019

Gepostet von Fundacja SMS Z NIEBA am Sonntag, 31. März 2019

Όπως δήλωσε σχετικά ο σίγουρα ψύχραιμος Γιαν Κουτσάρσκι, εξορκιστής και ιερέας της τυχερής εκκλησίας του  Γκντανσκ, στη βόρεια Πολωνία:

«[σ.σ.: O ο στόχος]δεν ήταν να καούν τυχαία βιβλία αλλά αντικείμενα που σχετίζονται με τη μαγεία και τον αποκρυφισμό.

Είναι καιρός να βάλουμε κάποια τάξη.»

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τον Κουτσάρσκι κάποια από τα αντικείμενα τους τα έφεραν οι ίδιοι οι φιλότιμοι πιστοί. Η δε αρχιεπισκοπή της Πολωνίας επιβεβαίωσε πως η χαρμόσυνη τελετή όντως συνέβη, χωρίς όμως να κάνουν κάποιο άλλο σχόλιο. Από την άλλη, ο εκπρόσωπος της επισκοπής του Κοζαλίν, από όπου εφορμά το ίδρυμα «SMS των Ουρανών», πήρε τις αναγκαίες αποστάσεις από τα δύο άκρα.

Καταδίκασε μεν το κάψιμο των βιβλίων, τόνισε όμως την ανάγκη να ζήσουμε σε έναν κόσμο χωρίς «αποκρυφισμό και μαγεία», που έχουν «καταστροφικές συνέπειες για πολλούς ανθρώπους». Εδώ που τα λέμε, χρειάζεται σεβασμός στην άλλη άποψη όπως αυτό το «Ξεφορτωθείτε ό,τι δυσαρεστεί τον Θεό και θα δείτε πώς θα αλλάξει η ζωή σας» που έγραψε ένας άλλος φίλος στο Facebook.

Από την άλλη βέβαια σίγουρα θα υπάρξουν γνώμες ότι δεν τρέχει τίποτε εφόσον έκαψαν βιβλία Twilight, σίγουρα μπορεί να γίνει ένας εποικοδομητικός διάλογος.

Best of internet