Quantcast
THE STREAM

Αμβρόσιος: «Ο Τσίπρας έφερε την ομοφυλοφυλία, την ξετσιπωσιά και τη Γιόγκα, μαυρίστε τον»

Ο γνωστός παππούλης της καρδιάς δεν έχασε την ευκαιρία να πει τη γνωμούλα του για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου


THE NEWSROOM · 2 Ιουλίου 2019

Αν αναρωτιόσασταν γιατί δεν πολυεμφανιζόταν τώρα τελευταία ο γνωστός μεγαλοπρομηθευτής χριστιανικής αγάπης με έδρα το Αίγιο, Μητροπολίτης Αμβρόσιος, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πια: Όπως φαίνεται, είμαστε ευλογημένοι ώστε να μην χάνουμε από τη ζωή μας τέτοιες πηγές χαράς.

Παρότι ο Μητροπολίτης είχε μπλέξει τελευταία με κάποιες ασήμαντες καταδίκες (1, 2) για ρατσιστικό λόγο και με κάποιες μικροϋποθέσεις για δίωξη ηλικιωμένου επειδή είναι ομοφυλόφιλος, κατάφερε να συγκεντρώσει τις δυνάμεις του όπως όλα δείχνουν για μια νέα, πιο καυτή από τον ήλιο δημόσια τοποθέτηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αμβρόσιος αποφάσισε να καλέσει τον κόσμο να αποτελειώσει τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους κατηγορεί ότι ξεθεμελίωσαν τις ελληνοχριστιανικές παραδόσεις και ότι στα σχολεία πλέον διδάσκεται η γιόγκα.

«Στα Δημόσια Σχολεία τώρα πια διδάσκονται νέα μαθήματα, όπως η ΓΙΟΓΚΑ, η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ κλπ.»

Όπως λέει:

«Η Χώρα μας, αγαπητοί μου αδελφοί, οδεύει ολοταχώς προς τις εκλογές! Την προσεχή Κυριακή 7 Ιουλίου οι Έλληνες, όσοι βέβαια αγαπούν τήν Ελλάδα μας και την Εκκλησία της Ελλάδος, θα δώσουν τη χαριστική βολή στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ψυχορραγεί καί στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξιο Τσίπρα, ο οποίος ως σκοπό της Πρωθυπουργίας του έβαλε να τα διαλύσει ΟΛΑ!»

Ενώ σε ένα άλλο σημείο ρίχνει κι ένα τιμητικό mention στην γνωστή έγκριτη ενημερωτική εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα»:

«Ο κ. Τσίπρας αποσιωπά τα εγκλήματα του ΣΥΡΙΖΑ, ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, και μας καλεί ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ή και ………ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΑΣ!Η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ (βλ. φ. της 5ης Ιουνίου) έγραψε τα εξής σπουδαία λόγια:

«Στις Ευροεκλογές της Κυριακής ο Λαός τιμώρησε τον πολέμιο της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης και τον υβριστή του»!»

Αξίζει να θυμηθούμε εδώ ότι ο Αμβρόσιος έχει δηλώσει μεταξύ άλλων ότι η πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι προέκυψε από θεϊκή τιμωρία επειδή ο Τσίπρας και οι συριζαίοι είναι άθεοι. Όχι επειδή είναι άχρηστοι ή αδιάφοροι, αλλά επειδή είναι άθεοι, μην μπερδεύεστε:

«Σε καιρούς αποστασίας από τό δρόμο του Θεού θα εκδηλώνεται η οργή του Πανοικτίρμονος Θεού με διάφορα φυσικά καταστροφικά φαινόμενα, όπως για παράδειγμα σεισμοί, πείνα, επιδημίες και αρρώστεις λοιμικές, αιματοχυσίες, εγκληματικότης, καταστρο- φικές φωτιές, σύνεφα καπνού, που θα ανεβαίνουν μέχρι τόν ουρανό!

Ποιός, άραγε, να είναι ο υπεύθυνος για την απομάκρυνση του Νεοέλληνα από τόν δρόμο του Θεού;Ποιός άλλος; Ο άθεος Πρωθυπουργός κ. Αλέξιος Τσίπρας και οι Συνεργάτες του;»

Ενώ θρυλικές είναι πλέον οι διατυπώσεις του για τους ομοφυλόφιλους, για τις οποίες και καταδικάστηκε:

«Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτυλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με νοητική διαταραχή! Δυστυχώς, αυτοί είναι τρις-χει-ρότεροι και πολύ πιό επικίνδυνοι από κάποιους, που ζούν στα τρελλοκομεία! Μή διστάζετε, λοιπόν! Όταν καί όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μη τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι! Η Εκκλησία μας προσεύχεται γι’ αυτούς ως εξής: «Εκλείποιεν αμαρτωλοί από της γης και άνομοι, ώστε μη υπάρχειν αυτούς» (Ψαλμός 103). Δηλ. Ας εξαφανισθούν από την γή όλοι οι αμαρτωλοί και όλοι οι άνομοι, ώστε να μην υπάρχουν! Στον αγύριστο να πάνε όλοι αυτοί οι καταραμένοι!»

Υπενθυμίζουμε ότι αυτά τα είδε ένα δικαστήριο και τον αθώωσε. Μάλιστα στο ίδιο το δικαστήριο, ο Αμβρόσιος είχε προσθέσει τα εξής:

«Δε με ενδιαφέρει αν το κείμενό μου θα μπορούσε να προκαλέσει πράξη μισαλλοδοξίας εις βάρος των ομοφυλοφίλων… Οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, όχι όμως να προκαλούν. Αυτό μας υποχρεώνει (όταν προκαλούν) να σκληραίνουμε τη στάση μας… Το “Φτύστε τους” αποτελεί τον πιο επιεική τρόπο του Χριστιανικού λόγου»

«η Γερμανία έχει νόμιμη την κτηνοβασία. Θα την κάνουμε κι εμείς;»

[Για ένα άτομο που ντύθηκε παπάς σε ένα Pride (υπήρχε και φωτογραφία)]: «Αν είχα όπλο και με άφηνε ο νόμος θα το χρήσιμοποιουσα να ξεμπερδεύουμε».

«Οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι παιδιά του θεού. Γίνονται δεκτά μόνο αν μετανοήσουν.»

«Όλους αυτούς ο θεός τους σιχαίνεται.»

«Ο νόμος που έκανε η πολιτεία για την αναγνώριση της ομοφυλοφιλίας είναι λάθος με βάση τον νόμο του θεού.»

«εγώ μιλάω για αυτούς που είναι στην εκκλησία. Οι άλλοι δεν με απασχολούν. Να τα βρουν με το διάολο. Να πάνε να χαθούν.»

«Αν ήμουν γιατρός και μιλούσα για τη σύφιλη και έλεγα να μην τους πλησιάζουν, θα μου έκαναν μήνυση.»

«το θέμα μου είναι η ομοφυλοφιλία. Που αγγίζει έμμεσα τους ομοφυλόφιλους. Αυτοί έχουν το πρόβλημα. Το “φτύστε τους” ήταν μεταφορικό, δηλαδή περιφρονήστε τους.»

Και στη συνέχεια:

«Αν παρόμοια φρασεολογία χρησιμοποιούσαν οι ναζί, τότε μπράβο.»

Αν μη τι άλλο είναι σταθερός στις απόψεις του για παλούκωμα των αλλόθρησκων, κάτι είναι κι αυτό.

 

Best of internet