Quantcast
THE STREAM

Την επίσκεψη των κριτικών του Ρουβίκωνα δέχτηκε το εστιατόριο του Μποτρίνι

Η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας αποφάσισε να δοκιμάσει τις παροχές του εστιατορίου του γνωστού σεφ


THE NEWSROOM · 23 Αυγούστου 2019

Ένα ξεχωριστό παρεάκι γευσιγνωστών δέχτηκε χτες το εστιατόριο του γνωστού σε όλους (αν και εδώ που τα λέμε, όχι ιδιαίτερα αγαπητού σε όλους) σεφ Έκτορα Μποτρίνι. Το επίλεκτο γαστρονομικό απόσπασμα ήταν κάποια από τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, τα οποία έκαναν χτες το βράδυ της Πέμπτης 22/8 μια επίσκεψη στο μαγαζί του Μποτρίνι, λογικά επειδή η Πέμπτη είναι το νέο Σάββατο.

Χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν παρήγγειλαν κάτι (και στην περίπτωση αυτή, πως τους φάνηκε), τα μέλη του Ρουβίκωνα έσπασαν την κεντρική πόρτα του καταστήματος, έριξαν μπογιές και αποχώρησαν σβέλτα. Κάπως έτσι μοιάζει το εστιατόριο μετά τον εν λόγω αυτοσχεδιασμό:

Η κίνηση αυτή δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με πρόσφατα γεγονότα που έριξαν το φως της δημοσιότητας πάνω στον γνωστό μάγειρα με το καπελάκι α λα Νίκος Μαστοράκης: Την καταγγελία ενός 19χρονου σπουδαστή μαγειρικής, ο οποίος έκανε την πρακτική του στο ιδιοκτησίας Μποτρίνι εστιατόριο Etrusco στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο 19χρονος, στο εστιατόριο δεχόταν συστηματικά την κακοποιητική συμπεριφορά του υπεύθυνου της κουζίνας. Όπως συγκεκριμένα:

«Μου πετούσε καυτό λάδι πάνω στα χέρια , μου προκαλούσε εγκαύματα με καυτή σπάτουλα, με εξύβριζε σκαιότατα ενώ επίσης κατάφερε κλωτσιά στο τραυματισμένο μου πόδι.»

«Στις 25 Ιουλίου 2019, βρισκόμουν στην κουζίνα και εργαζόμουν. Με πρόθεση μου έριξε με κουτάλι στο δεξί καρπό μου καυτό λάδι, προκαλώντας μου σοβαρό τραύμα.»

«Την ίδια μέρα, με μαγειρική σπάτουλα, την οποία είχε τοποθετήσει ώστε να ζεσταθεί υπερβολικά πάνω στην πλάκα της κουζίνας, την έβαλε πάνω στο δεξί μου χέρι προκαλώντας μου εγκαύματα. Την επόμενη ημέρα με έκαψε ξανά με καυτό λάδι στο κάτω μέρος του δεξιού καρπού.»

Να σημειωθεί εδώ ότι οι καταγγελίες δεν έμειναν στο λεκτικό επίπεδο, καθώς συνοδεύονταν από φωτογραφικό υλικό. Με βάση αυτά ο 19χρονος προχώρησε σε μήνυση στον Εισαγγελέα Κέρκυρας αφού εξετάστηκε από Ιατροδικαστή για να επιβεβαιωθούν τα τραύματά του, αλλά και σε καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας αλλά και στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

Έτσι έμοιαζαν οι πληγές του 19χρονου:

 

Ο Καραβανέας Έκτωρ Μποτρίνι βέβαια δεν μάσησε από αποδεικτικά στοιχεία και τέτοια φαιδρά και μιλώντας στον ΑΝΤ1 απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να είναι αληθινά όλα αυτά:

«Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται. Όλοι γελάνε μ’ αυτά που ακούνε. Όταν κάποιος δεν είναι ευχαριστημένος, φεύγει. Κανείς δεν τον κράταγε με το ζόρι.»

Ενώ ανέβασε και μια φωτογραφία στο Instagram, όπου περικυκλωμένος από τους υπαλλήλους του έκανε λόγο για ψέματα που λένε κάποιοι:

Είχε προσθέσει επίσης το εξής ιδιαίτερα πειστικό στοιχείο:

«Την έχω ακούσει την καταγγελία, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η πορεία θα δείξει. Τα πράγματα δεν έχουν καμία σχέση με όσα λένε. Μπροστά σε εμένα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, όταν είμαι εγώ είναι όλοι Παναγίες

Το μέρος του είχε πάρει επίσης ο σεφ Ηλίας Σκουλάς, ο οποίος σύμφωνα με τα φαινόμενα ξύπνησε ένα πρωί και αποφάσισε να σταυρώσει έναν 19χρονο σπουδαστή:

«Ο μικρός αδύναμος μαγειράκος που έπεσε θύμα βίας στο εστιατόριο του φοβερού, τρομερού και διάσημου σεφ Έκτορα Μποτρίνι που στις εκπομπές του παριστάνει τον κακό και τον τύραννο…

Ο Γκέμπελς είπε.. “Ένα ψέμμα όταν το πει μονάχα ένας, παραμένει ψέμμα…όταν το αναπαραγάγουν χιλιάδες γίνεται αλήθεια”»

ΕΝΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΕΝΑ ΡΟΖ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ «Γινόμαστε πανούργοι στον τρόπο που προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε…

Gepostet von Ilias Skoulas am Montag, 5. August 2019

Ενώ ακόμη κι ο Ηλίας Μαμαλάκης έκανε ένα μίνι κήρυγμα με τη μορφή σχολίου σε post του Σκουλά (το οποίο στο μεταξύ διαγράφηκε):

«Πόσο δίκαιο έχεις
Οι εκτός κουζίνας θα ουρλιάζουν
Βρήκαν θεμα τα κανάλια για τον Αύγουστο
Ποιος είπε ότι η κουζίνα έχει ωράριο
Ποιος είπε ότι εκεί τα λάθη συγχωρούνται
Ποιος είπε ότι δεν θα καείς στις φωτιές
Ποιος είπε ότι δεν θα πάθεις φλεβιτη
Ποιος είπε ότι ο Μαγειρας είναι εργάτης
Ο Μαγειρας είναι ένα παθος είναι ο ίδιος φωτιά είναι ο ίδια το φαγητο μου
Αν δεν έχεις τα προσόντα και κυρία την αγάπη και το παθος γίνε λογιστής γίνε δικηγόρος ή φαρμακοποιός
Ο Μαγειρας πρώτα δουλευει για την καυλα του του και μετά για το κοινό του
Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι προβοκάτσιας και κακοφορμισμένο δακτυλο.»

Η δε ανακοίνωση του Ρουβίκωνα αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Λίγες μέρες πριν, βγήκε στη δημοσιότητα μία καταγγελία ενός πρακτικά ασκούμενου στο εστιατόριο ‘’Etrusco’’ στην Κέρκυρα, στην οποία πέρα από τις άθλιες συνθήκες εργασίας στο συγκεκριμένο μαγαζί, αναφέρει και τον βασανισμό του από τον προϊστάμενο. Πιο συγκεκριμένα καταγγέλει ότι σε καθημερινή βάση του ασκούσε λεκτική και σωματική βία, πετώντας του καυτό λάδι και σβήνοντας πάνω του πυρακτωμένες σπάτουλες, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που ο εργαζόμενος δέχθηκε κλωτσιές και χαστούκια. Επίσης αναφέρει πως οι προϊστάμενοι δεν αφήνουν τους υπαλλήλους να πιούν νερό, παρά το γεγονός ότι δουλεύουν 13ωρα όρθιοι και σε υψηλές θερμοκρασίες και πως υποσιτίζονταν, αφού η εργοδοσία παρείχε μόνο ένα γεύμα την μέρα.

Το παραπάνω κάτεργο ανήκει στον γνωστό τηλεμαϊντανό/σεφ Έκτορα Μποτρίνι, κακέκτυπο έταιρου βρετανού τηλεμαϊντανού σεφ, ο οποίος παρουσιάζει διάφορα μαγειρικά ριάλιτι. Πέρα από την εικόνα που θέλει να πουλήσει λόγω δημοσιότητας η κάθε τηλεπερσόνα, τα ριάλιτι αυτά προωθούν το πρότυπο του υποτακτικού εργαζόμενου, ο οποίος αν θέλει να κερδίσει μια θέση στην κουζίνα οφείλει να αφήσει στην άκρη την όποια αξιοπρέπειά του και να δέχεται αδιαμαρτύρητα, στην καλύτερη, ‘’χαλαρό μπινελίκι’’ και στην χειρότερη εκσφενδονισμένα πιάτα και κατσαρόλες, από τον ευέξαπτο προϊστάμενο/ αφεντικό. Αν αυτή η εικόνα προβάλλεται μπροστά στις κάμερες, πίσω από αυτές, η πραγματικότητα είναι πολλαπλάσια σκληρή. Το ‘’χαλαρό μπινελίκι’’ μετατρέπεται σε καθημερινή λεκτική βία σε σημείο ψυχολογικού πολέμου, ενώ τα εκσφενδονισμένα κουζινικά γίνονται βασανιστήρια με καυτό λάδι, πυρακτωμένα σκεύη, κλωτσιές και χαστούκια. Στο τοξικό αυτό περιβάλλον έρχονται να προστεθούν η ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη εργασία, τα απλήρωτα 12ωρα και η επισφάλεια.»

Είναι γνωστό πως χωρίς πειθαρχία Ειδικών Δυνάμεων πάντως τάρτα δεν ψήνεται, αλλά καμία έκπληξη που δεν το πιάνουν αυτοί οι Εξαρχειώτες.

 

Best of internet