Quantcast
THE STREAM

Ο Πυρήνας Αναρχικών Μαγισσών αναλαμβάνει βανδαλισμό εκκλησίας στα Σεπόλια, δίνει ρισπέκτ στον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Μία από τις πιο πλούσιες σε περιεχόμενο αναλήψεις ευθύνης μας έρχεται με φόντο την famous πλέον περιοχή της Αθήνας


THE NEWSROOM · 28 Αυγούστου 2019

Ένα πολύ δυνατό new entry στον ήδη πληθωρικό κατάλογο με αναλήψεις ευθύνης από συλλογικότητες με ευφάνταστα ονόματα μας έρχεται από τα εξωτικά Σεπόλια. Το σκηνικό για το οποίο έγινε η ανάληψη ευθύνης είναι μία διεξοδική καταστροφή εικόνων με σπρέι στο παρεκκλήσι του Αγίου Μελετίου στα Σεπόλια,ε με την ομάδα που το υπογράφει να φέρει το όνομα «Πυρήνας Αναρχικών Μαγισσών» (εδώ σχετικά με την αναφορά στις μάγισσες και τις διώξεις τους που έχουν γίνει φεμινιστικό σημείο αναφοράς στη σύγχρονη εποχή) – θυμίζουμε εδώ πέρα ότι έχουμε ζήσει επίσης «Σφυροφόρους Καταδρομείς», «Τυφλοπόντικες», «Αντικυνηγετικές Τσουλάρες», «Πασχαλινά Σφυριά» «Μαυροπράσινα Παγούρια» και άλλους.

Πιο συγκεκριμένα, η αφορμή για την δράση της ομάδας ήταν η εκκένωση 4 καταλήψεων στα Εξάρχεια το πρωί της Δευτέρας από τις αστυνομικές δυνάμεις, η οποία συνοδεύτηκε από την έξωση των μεταναστών και προσφύγων που έμεναν σε δύο από αυτές – των οποίων η μοίρα σύμφωνα με το ολόφρεσκο (ως ηγεσία) υπουργείο ΠροΠο θα είναι οι ειδυλλιακές δομές της ενδοχώρας που εγκαθίδρυσε η προηγούμενη κυβέρνηση. Με βάση αυτά τα γεγονότα ξεκινάει η ανακοίνωση, η οποία αιτιολογεί την επίθεση στον «μισογυνικό κρατικό θεσμό» της εκκλησίας και επίσης περνάει από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον οποίο και χαιρετίζουν ως γέννημα θρέμμα των Σεπολίων.

Η ανακοίνωση στέκεται επίσης στις ακτιβιστικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν ενάντια στο βιασμό μιας 17χρονης από αστυνομικούς στο Μεξικό. Αξίζει να σημειωθεί επίσης η επηρεασμένη από τη Σωτηρία Μπέλλου εισαγωγή:

«Οι χειμώνες μας ατέλειωτοι, τα καλοκαίρια μας μικρά

καμιά ειρήνη με τ’αφεντικά»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Δευτέρα πρωί, κράτος κι ιδιοκτήτες επιτίθενται με προτεταμένα τα όπλα σε δύο χώρους του αναρχικού αγώνα και δύο χώρους προλεταριακής στέγασης.

Δευτέρα νύχτα, σαν σωστές μάγισσες, επιτεθήκαμε σε ένα χώρο αυτού του μισογύνικου κρατικού θεσμού, που λέγεται εκκλησία. Στο παρεκκλήσι του αγιου μελέτη στα Σεπόλια (γεια σου Γιάννη Αντετοκούμπο – όλες οι λαθρομετανάστριες είμαστε περήφανες για εσένα) καταστρέψαμε με σπρέι πολλές από τις ευλογημένες εικόνες. Αν συνεχιστεί έτσι, εκτός από τη μέρα του αγέννητου παιδιού, που θέσπισαν για τον περιορισμό της αυτοδιάθεσης των σωμάτων μας, να ετοιμάζονται να θεσπίσουν και τη μέρα της ευλογημένης καμμένης εκκλησίας. Αμήν!

Οι χειμώνες μας είναι ατέλειωτοι, αλλά ξαφνικά αποκτούν ένα άλλο χρώμα αναλογιζόμενες τους χιλιάδες στόχους που αφήνουν ακάλυπτους το κράτος, το κεφάλαιο και η πατριαρχία κατά την τωρινή φάση που μας επιτίθενται.

Στέλνουμε τα αγωνιστικά φιλιά μας στις συντρόφισσες στο Μεξικό που επιτέθηκαν σε δεκάδες καπιταλιστικούς στόχους, ως μια μικρή μόνο απάντηση, στο βιασμό της 17χρονης αδερφής μας από τέσσερις μπάτσους.

Δεν ξεχνούμε ούτε τα αριστερά καθίκια της Λαε, που στήριξαν τον εθνικιστικό βούρκο των μακεδονομάχων, ούτε το αριστερό κράτος των στρατοπέδων συγκέντρωσης, των εκκενώσεων καταλήψεων και των δουλεμπορικών, που έδωσαν ακόμα περισσότερη ώθηση στη σημερινή καταστολή.

  • Αλληλεγγύη στις καταλήψεις και στ@ συλληφθέν@
  • Τις καταλήψεις δεν θα τις πάρετε ποτέ
  • Να αμυνθούμε με επιθέσεις στους χώρους του κράτους, του κεφαλαίου, της πατριαρχίας

Πυρήνας Αναρχικών Μαγισσών»

Συγκινητικό πάντως που θυμήθηκαν τους πάλαι ποτέ χιλιάδες Μακεδονομάχους, μετά τις τελευταίες εξελίξεις πιθανόν να ζορίζεται να τους θυμηθεί και η μάνα τους.

Best of internet