Quantcast
THE STREAM

Μαδούροι του IMDB διαγράφουν όλες τις κριτικές από την ταινία του Γαβρά

Χάθηκαν από την ιστορία του ίντερνετ και του κινηματογράφου οι ιστορικοί πλέον τίτλοι κριτικής όπως «ΜΑDOUROI YOU HAVE ENDED»


THE NEWSROOM · 6 Σεπτεμβρίου 2019

Μέρες ολόκληρες κράτησε τελικά το γλέντι με τις βαθμολογίες για την νέα ταινία του Κώστα Γαβρά στο IMDb, αγαπητές φίλες και φίλοι. Το ότι την ταινία να την είχαν δει μόνο οι κριτικοί κινηματογράφου στο φεστιβάλ της Βενετίας δεν πτόησε κανέναν: Πρόκειται για μια ταινία με σενάριο Βαρουφάκη, κεντρικό χαρακτήρα Βαρουφάκη και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΑΒΕΡΤΑ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ, οπότε αρκετός κόσμος θεώρησε ότι πρέπει να κάνει κάτι γι’αυτό.

Ο κόσμος αυτός χωρίστηκε σε δύο μερίδες: Από τη μία οι κληρονόμοι του κινήματος Μένουμε Ευρώπη, οι οποίοι ήταν και πλειοψηφία, και από την άλλοι οι οπαδοί Βαρουφάκη ή γενικώς οπαδοί Grexit. Το κονταροχτύπημα των δύο πλευρών άφησε από τη μία διάφορα υπέροχα από συγγραφικής άποψης πονήματα:

Και από την άλλη κάτι που πιθανώς να μοιάζει με τη οπτικοποιημένη θεωρία των άκρων:

Δυστυχώς, η διεύθυνση του IMDb είναι ξενέρωτη και δε φαίνεται να ενδιαφέρεται για αυτό το ζωντανό μνημείο σύγχρονης κοινωνικής ιστορίας. Όπως μπορείτε να δείτε, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας μπήκαν και πετσόκοψαν άδοξα όλες αυτές τις αυθόρμητες εκδηλώσεις κριτικής κινηματογράφου, αφήνοντας πίσω τους μόνο δύο από αυτές.

Μία καλή και μία κακή μάλιστα, μάλλον για να είναι δίκαιοι:

Εμείς πάντως προλάβαμε να δημιουργήσουμε τη δική μας εκδοχή του trailer της ταινίας, κυριολεκτικά πριν το κατεβάσουν:

Αυτό που άφησαν ανέπαφο οι δειλοί του IMDb είναι οι βαθμολογίες του κοινού, οι οποίες συνεχίζουν να αποτυπώνουν οπτικά τον ίσα κατανεμημένο Εθνικό Διχασμό γύρω από το Βαρουφάκη – που παρεμπιπτόντως δίνει τελικό σκορ 5.6 από 2322 βαθμολογίες:

Αν μη τι άλλο ο Γαβράς έπιασε τη βάση, είναι και Σεπτέμβρης τώρα θα ήταν μαλακία να κοπεί στο μάθημα.

 

Best of internet