Quantcast
THE STREAM

Θεσσαλονίκη: Παππούς γάζωσε drone με καραμπίνα γιατί νόμιζε ότι ψεκάζει τα φυτά του

Η μάχη κατά των αεροψεκασμών περνάει στο ένοπλο στάδιο


THE NEWSROOM · 22 Φεβρουαρίου 2022

Το πιο Τέξας-meets-Ψέκας σεναριάκι εκτυλίχθηκε στην περιοχή της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη. Δυο πολιτικοί μηχανικοί επισκέφθηκαν την τοποθεσία για να αποτυπώσουν ένα αγρόκτημα. Ειδικότερα, πέταξαν ένα drone για να φωτογραφήσουν τον χώρο και να φτιάξουν μακέτες.

Εκεί που έκαναν τη δουλειά τους χαλαροί, άκουσαν πυροβολισμούς. Τότε διαπίστωσαν ότι το drone τους δέχεται πυρά από έναν ηλικιωμένο shooter. Ο παππούς νόμισε ότι το drone είναι εκεί για να ψεκάσει τα φυτά του, οπότε έκανε α λα Κλιντ Ίστγουντ: Πήρε την καραμπίνα κι άρχισε να πυροβολεί το αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο. Για να δέσει το γλυκό, στη συνέχεια ο ηλικιωμένος έβρισε και απείλησε με την καραμπίνα του τους δύο μηχανικούς, οι οποίοι είχαν σπεύσει να προσγειώσουν το drone πριν καταρριφθεί.

Από την άλλη, στο δικαστήριο δήλωσε ότι δεν ήξερε τι έκανε κι ότι διαθέτει καραμπίνα επειδή είναι πρώην κυνηγός. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δεν έδειξε να συγκινείται από την αγάπη του πιστολέρο για τα φυτά του και τον κέρασε μια φυλάκιση πέντε μηνών για τη κατηγορία του άσκοπου πυροβολισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πολιτικοί μηχανικοί κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι δεν επιθυμούν την ποινική του δίωξη.

Ποιος θα προστατεύει τα φυτά του μετά;

 

Best of internet