Quantcast
THE STREAM

Τους Ουκρανούς με τους Ιρανούς μπέρδεψε χτες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν

Θα πάμε σε Τρίτο Παγκόσμιο και θα έχει γίνει για τη λάθος χώρα


THE NEWSROOM · 2 Μαρτίου 2022

Θα το έχετε παρατηρήσει ότι ο πυρηνικός πόλεμος δε φαντάζει πλέον και πολύ μακριά αυτές τις μέρες. Δεν είναι τόσο κοντά που να μην προλαβαίνετε να πάτε τριήμερο (μάλλον δηλαδή), ούτε τόσο μακριά που να είστε σίγουροι ότι έχει νόημα να πάρετε στεγαστικό δάνειο, ας πούμε. Τα πράγματα φαίνονται λίγο χλωμά.

Αυτό που σίγουρα δεν περιμέναμε όμως είναι ότι αυτές τις θλιβερές στιγμές ο πρόεδρος των ΗΠΑ δε θα θυμόταν ποια πλευρά ακριβώς πλευρά υποστηρίζει. Κι όμως, μιλώντας χτες ενώπιον του Κογκρέσου για την κατάσταση της Ένωσης (η πρώτη τιτυ ετήσια State of the Union Address – SOTU), ο Τζο Μπάιντεν καταδίκασε την επίθεση της Ρωσίας στο Ιράν. Αυτό τουλάχιστον καταλάβαμε εμείς:

«Ο Πούτιν μπορεί να περικυκλώνει το Κίεβο με τανκς, αλλά δεν θα κερδίσει ποτέ τις καρδιές και τις ψυχές του ιρανικού λαού»

Ένας κάπως αφηρημένος παππούς στο τιμόνι της πιο ισχυρής στρατιωτικής δύναμης του κόσμου είναι μια αρκετά χαριτωμένη λεπτομέρεια, δε βρίσκεται;

Δείτε το βίντεο:

Μια άλλη χαριτωμένη λεπτομέρεια είναι η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις, η οποία φάνηκε να διορθώνει σιωπηλά το λάθος του Μπάιντεν:

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και μέλος των Δημοκρατών, Νάνσι Πελόσι, βρήκε τη στιγμή κατάλληλη για κάτι περίεργες χειρονομίες και γκριμάτσες:

Επικρατεί η ψυχραιμία στον Λευκό Οίκο, κοιμηθείτε ήσυχοι.

 

Best of internet