Quantcast
THE STREAM

Cyberpunk φάρμα στις Σέρρες αρμέγει τις αγελάδες με ρομπότ

Το μέλλον έρχεται από την σερραίικη επαρχία


THE NEWSROOM · 3 Ιουνίου 2022

Οκ, δεν έχουμε ιδέα από σύγχρονη εκτροφή αγελάδων οπότε αυτό που θα σας περιγράψουμε μπορεί να μην τελικά τόσο εντυπωσιακό αλλά εμάς μας άρεσε. Το στόρι είναι μια ότι μια κτηνοτροφική μονάδα στις Σέρρες, πιο συγκεκριμένα στον οικισμό Γάζωρο, έχει αποκτήσει ένα ρομπότ για να αρμέγει τις αγελάδες της.

Κάτι που δεν ξέραμε είναι ότι η πόλη με τη δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγή γάλακτος στην Ελλάδα (μετά τη Θεσσαλονίκη) είναι τα Σέρρας. Έτσι, η φουτουριστική προσέγγιση στο άθλημα βγάζει νόημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έναν από τους ιδιοκτήτες της φάρμας, οι αγελάδες όχι μόνο αρμέγονται τρεις φορές τη μέρα, αλλά μπαίνουν και μόνες τους στο μηχάνημα – ούτε γυμναστήριο να πήγαιναν.

Το ρομποτικό μέρος είναι στη συνέχεια: Ο ρομπιοτικός βραχίονας εντοπίζει το κατάλληλο σημείο προσαρμογής στον μαστό της αγελάδας με τη βοήθεια μικροκάμερας και κατάλληλων αισθητήρων. Επίσης, μετά το άρμεγμα το γάλα αναλύεται για να διαπιστωθεί αν πληροί τις κατάλληλες προδιαγραφές. Επίσης, η διαδικασία εξασφαλίζει ότι το γάλα δεν εκτίθεται στο περιβάλλον.

 

Όπως είπε ο ιδιοκτήτης:

«[Το γάλα] είναι πολύ ποιοτικό και ψύχεται αμέσως. Κρατά όλα τα θρεπτικά συστατικά. Το παραγόμενο προϊόν έχει καλύτερη ποιότητα από το παστεριωμένο γάλα.»

Δείτε το βίντεο:

Επίσης, το ρομποτικό κάνει ανάλυση της δίαιτας και του πόσο κοιμούνται τα ζώα, οπότε εντοπίζονται τα προβλήματα υγείας τους. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, το κόστος υπολογίζεται ανά αγελάδα και φτάνει μέχρι και 3 χιλιάρικα ανά ζώο.

Εμείς πάλι πρώτη φορά σκεφτόμαστε ότι θα θέλαμε να είμαστε αγελάδες και να έχουμε ένα στοργικό ρομπότ να μας φροντίζει.

 

Best of internet