Quantcast
THE STREAM

«Εξωγήινοι της Αρχαιότητας»: Τη σειρά του μύστη από το Aliens Guy meme έφερε η ΕΡΤ

Ήρθε η ώρα να μάθουμε μέσω της κρατικής τηλεόρασης ότι οι Έλληνες έρχονται από τον Άλφα του Κενταύρου ή κάτι τέτοιο


THE NEWSROOM · 1 Σεπτεμβρίου 2022

Που θα πήγαινε το μυαλό σας, αν διαβάζετε ότι η ΕΡΤ μας δείχνει αυτό εδώ το ντοκιμαντέρ;

Οι εξωγήινοι της αρχαιότητας

Ιστορική σειρά ντοκιμαντέρ, παραγωγής ΗΠΑ (History Channel) 2013

Ιστορική σειρά ντοκιμαντέρ που εξετάζει 75 εκατομμύρια χρόνια πίσω, την ιστορία των εξωγήινων στοιχείων στον πλανήτη, από την εποχή των δεινοσαύρων, μέχρι τις μέρες μας.

Εξωγήινοι και αρχαιότητα; Υπό ΚΣ, αυτό θα μας παρέπεμπε στα μονοπάτια του πρωτοπόρου Δημοσθένη Λιακόπουλου, όμως εδώ μιλάμε για την κρατική τηλεόραση. Όχι αγαπητές φίλες και φίλοι, εδώ έχουμε να κάνουμε με μια πολύ πιο high profile περίπτωση, με πρωταγωνιστή έναν Έλληνα του Εξωτερικού (ΕτΕ).

Αυτός είναι ο Giorgio Tsoukalos ή Γεώργιος Α. Τσούκαλος, γεννημένος από Ελληνα πατέρα και Αυστριακή το 1978 στην Ελβετία. Πριν ασχοληθεί με την αρχαιότητα και τους εξωγήινους (ακολουθώντας τις ιδέες του μύστη του είδους Έριχ φον Ντένικεν), ο Tsoukalos είχε ασχοληθεί με το ευγενές άθλημα του body building.

Ευτυχώς για εμάς, τους εξωγήινους και το Ίντερνετ, ο Tsoukalos ανακάλυψε τι πραγματικά τον γεμίζει. Πιο συγκεκριμένα, να διαδώσει την ιδέα του πρωτοπόρου Ντένικεν ότι η ανθρώπινη αρχαιότητα και τα μυστήριά της μπορούν μια χαρά να ερμηνευθούν  παρεμβάσεις εξωγήινων – δυο τέτοια πραγματάκια είναι ο μηχανισμός των Αντικυθήρων και το Στόουνχετζ. Κάπως έτσι βρέθηκε να είναι παραγωγός και πολύ συχνός καλεσμένος της σειράς Ancient Aliens, η οποία παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία και στο γνωστό αμερικανικό κανάλι History Channel, πράγμα που την έκανε να φαίνεται κάτι τύπου σοβαρή παραγωγή στους μη γνώστες.

Σε αυτό τον ρόλο και με αυτό το εμβληματικό hairstyle λατρεύτηκε από το Ίντερνετ, το οποίο τον έκανε meme. Για το Ίντερνετ, ο Giorgio Tsoukalos έγινε ο αγαπημένος Aliens Guy:

Τι λέει η ίδια η σειρά; Η επιστημονική κοινότητα έχει αποκηρύξει εδώ και καιρό τις ιδέες του Ντένικεν και των πνευματικών του απογόνων (και η κριτική συνεχίζεται στα ΜΜΕ μέχρι και σήμερα), αλλά που είναι το fun σε αυτό; Επίσης, η Ελλάδα γουστάρει τέτοια πράγματα, αν κρίνει κανείς από τη δημοτικότητα του Λιακόπουλου (ή του Άδωνι Γεωργιάδη, αν το θέλετε). Αυτά σκέφτηκαν στην κρατική τηλέοραση και έκλεισαν τη σειρά του History Channel.

Ελπίζουμε να παίξει και συνεργασία με την Ελληνική Αγωγή του Άδωνι, το πιστεύουμε πολύ αυτό το πρότζεκτ.

 

Best of internet