Quantcast
THE STREAM

Βιασμό από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ μέσα στο ΑΤ Ομόνοιας καταγγέλει 20χρονη

Η καταγγελία επιβεβαιώθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη


THE NEWSROOM · 13 Οκτωβρίου 2022

Τον βιασμό της από δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ μέσα σε δωμάτιο του ΑΤ Ομόνοιας κατήγγειλε σήμερα μια 19χρονη κοπέλα. Η εξέλιξη αυτή ήρθε την ίδια στιγμή που η πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ, δηλαδή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έχει επαναλάβει 3 φορές τo τελευταίο 24ωρο ότι ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους.

 

Σύμφωνα με το CNN.gr, η κοπέλα καταγγέλει ότι σταμάτησε τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ για να τους ρωτήσει κάτι κι αυτή της πρότειναν να τους ακολουθήσει στο τμήμα για να της δείξουν το κτίριο. Στη συνέχεια την οδήγησαν στο δωμάτιο που αναφέρθηκε, το οποίο μάλιστα περιέγραψε αναλυτικά, όπου και την κακοποίησαν οι δύο αστυνομικοί, ο ένας μετά τον άλλο.

Ο ίδιος ο υπουργός τόνισε στο Twitter ότι έδωσε εντολή στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των σωμάτων ασφαλείας να ξεκινήσει έρευνα και ότι αν οι κατηγορίες επαληθευθούν θα υπάρξουν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες. Μεταξύ άλλων, η έρευνα και η δικογραφία θα συμπεριλάβουν και το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης της κοπέλας.

Όπως είπε:

«Έχω δώσει εντολή στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των σωμάτων ασφαλείας να διερευνήσει άμεσα την καταγγελία δεκαεννιάχρονης γυναίκας. Αναμένω την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Εάν επαληθευτούν οι καταγγελίες, θα εκκινήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες. Ο νόμος είναι νόμος. Και ισχύει για όλους.»

Αφήστε την αστυνομία να κάνει το έργο της, they said.

Best of internet