Quantcast
THE STREAM

Πάτρα: Μαθητές με τρακτέρ για σχολικό γιατί εργολάβος παράτησε δρόμο στη μέση

50 μέτρα ανηφόρα μέσα στη λάσπη είναι πως κάνετε έτσι ρε παιδιά


THE NEWSROOM · 15 Νοεμβρίου 2022

Μια είδηση που θυμίζει Τέξας μας έρχεται από τη Βούντενη, μια περιοχή λίγα χιλιόμετρα από την Πάτρα. Ο δρόμος που συνδέει τα σπίτια περίπου 20 οικογενειών δεν έχει φτιαχτεί ακόμη, οπότε οι κάτοικοι παραμένουν αποκλεισμένοι. Μια συνέπεια του αποκλεισμού είναι ότι τα παιδιά αναγκάζονται να πηγαίνουν στο σχολείο με τρακτέρ.

Το εκπληκτικό είναι ότι οι εργασίες για να φτιαχτεί ο δρόμος πριν από περίπου ένα μήνα, όμως οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν ότι ο εργολάβος που είχε αναλάβει το έργο έπεσε έξω.  Αυτή τη στιγμή οι εργασίες έχουν παγώσει και ο δρόμος βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση:

Όπως είπε στο thebest.gr ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βούντενης, Γιώργος Σταυρόπουλος:

«Οι οικογένειες εγκλωβίζονται στα σπίτια τους καθώς είναι δύσκολο να διανύσουν δρόμο 50 μέτρων. Οι εργασίες που είχαν ξεκινήσει δεν ολοκληρώθηκαν με αποτέλεσμα να χρειάζονται τρακτέρ ακόμα και για να πετάξουν τα σκουπίδια τους.

Αν και οι εργασίες ξεκίνησαν πριν από ένα μήνα περίπου όμως σταμάτησαν καθώς όπως μας είπε ο Πρόεδρος του Αρκτικού διαμερίσματος ο εργολάβος που είχε αναλάβει το έργο έπεσε έξω. Μέχρι τώρα δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το τι θα γίνει. Είμαστε στο έλεος. Τα παιδιά δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο. Πρόκειται για περίπου 15 παιδιά όλων των ηλικιών από πολύτεκνες οικογένειες.»

Αντί να μάθουν από τώρα ορειβασία και χειμερινή διαβίωση οι μαθητές, κάθονται και περιμένουν το κράτος να τους σώσει.

Best of internet