Quantcast
THE STREAM

Κακουργήματα σε βραβευμένο φωτορεπόρτερ φόρτωσε αυτή τη φορά η ΕΛΑΣ

Μεγάλες δόξες ζει η ελευθερία του Τύπου στη χώρα


THE NEWSROOM · 23 Νοεμβρίου 2022

Πριν λίγες βδομάδες είχαμε τον ξυλοδαρμό ενός ξένου ανταποκριτή κάτω από τον λόφο του Στρέφη. Η συνέχεια της κωμωδίας ήταν η προσαγωγή ενός γνωστού φωτορεπόρτερ, του Νίκου Πηλού, ο οποίος είχε σπεύσει να καλύψει τον χτεσινό χαμό στα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας.

Εντέλει έκατσε στη ΓΑΔΑ κάμποσες ώρες μέχρι να αφεθεί ελεύθερος. Όπως είπε ο ίδιος στον σταθμό 105,5 Στο Κόκκινο και στην Ελένη Ηλιοπούλου:

«Ανέβηκα στην ταράτσα των Προσφυγικών για να πάρω ανάσα –καθώς είχε γίνει χρήση χημικών εντός του κτιρίου από τις αστυνομικές δυνάμεις– αλλά και για να είμαι διακριτός. Την ώρα της συνέλευσης βρισκόμουν στον δεύτερο όροφο προκείμενου να καλύψω τα γεγονότα.»

Αυτό δε φαίνεται να πτόησε τους αστυνομικούς, οι οποίοι τον προσήγαγαν και του φόρτωσαν μια σειρά από κατηγορίες για ενθύμιο. Ούτε το ότι τους είπε ότι είναι φωτορεπόρτερ τους πτόησε:

«Στους αστυνομικούς δήλωσα την ιδιότητα μου παρ’ όλα αυτά με προσήγαγαν και μου έχει απαγγελθεί σωρεία κακουργηματικών κατηγοριών

Μερικές κατηγορίες είναι οι εξής:

  • Βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων
  • Διατάραξη κοινής ειρήνης σε συνδυασμό με πρόκληση σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία.
  • Απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία
  • Φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού
  • Άλλες κατηγορίες περί όπλων, εκρηκτικών υλών, φωτοβολίδων και βεγγαλικών

Ανακοίνωση έβγαλε και Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου:

«Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου καταδικάζει απερίφραστα την προσαγωγή και κράτηση για πάνω από τέσσερις ώρες ήδη του συναδέλφου μας και μέλος της Ένωσής μας Νίκου Πηλού.

Ο φωτορεπόρτερ βρισκόταν στην περιοχή «Προσφυγικά» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για ρεπορτάζ, όταν έγινε επιχείρηση της αστυνομίας και προσήχθη, παρότι έκανε γνωστή την ιδιότητά του.

Θέτουμε τις αρχές προ των ευθυνών τους και τις καλούμε να αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο συνάδελφός μας.
Η Ένωση θα επιδιώξει άμεσα συναντήσεις με φορείς για να ληφθούν μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των δημοσιογράφων, ανταποκριτών και μή, κατά την εκτέλεση του έργου τους με ασφάλεια και χωρίς περιορισμούς.

Το ΔΣ της ΕΑΞΤ»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος έχει βαρύ βιογραφικό και μεγάλη πορεία στον χώρο του φωτορεπορτάζ (1, 2). Αν μη τι άλλο, η ΕΛΑΣ δεν κάνει διακρίσεις.

Best of internet