Quantcast
THE STREAM

Ούτε στο τρένο για το Ελ. Βενιζέλος έχει παντού σηματοδότηση, καταγγέλουν τα σωματεία

Τα ίδια προβλήματα με τη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζει και ο Προαστιακός της Αθήνας


THE NEWSROOM · 2 Μαρτίου 2023

Χτες μάθαμε από τα σωματεία των σιδηροδρομικών για την έλλειψη σηματοδότησης και άλλων ηλεκτρονικών συστημάτων στην γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Σήμερα μάθαμε και για άλλη μια έλλειψη σε μια πολύ πιο κοντινή και επίσης πολύ σημαντική γραμμή, τον Προαστιακό της Αττικής. Μιλώντας στο OPEN TV, ο Ηλίας Τρευλός, μέλος της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών κατήγγειλε ότι ένα κομμάτι της διαδρομής από τον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» μέχρι το Αεροδρόμιο δεν έχει σηματοδότηση σε όλο του το μήκος.

Όπως είπε:

«Ένα κομμάτι λειτουργεί, ένα κομμάτι όχι στον άξονα αυτό. Αλλά ακόμα και να λειτουργούσε αυτό το κομμάτι, δε λύνεται το πρόβλημα. Ο έλεγχος της κυκλοφορίας δεν αντιμετωπίζεται μόνο με κάποια χιλιόμετρα, πρέπει να είναι το σύνολό του σε πλήρη λειτουργία και να υπάρχει στο κέντρο ελέγχου η συνολική εικόνα για το πού βρίσκεται η κάθε αμαξοστοιχία.»

Είναι σαφές ότι ένα μεγάλο κομμάτι της χώρας άκουσε για πρώτη φορά χτες ότι οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι λειτουργούν υπό τέτοιο φουτουριστικό καθεστώς, όπως να μην λειτουργούν τα φανάρια και τα GPS ή να συνεννοούνται οι σταθμάρχες με τους ασύρματους μεταξύ τους. Σήμερα μαθαίνει ότι η εξαιρετικά πολυσύχναστη διαδρομή που καταλήγει στο διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος δεν έχει παντού φανάρια.

Το ίδιο είπε και ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ Κώστας Γενηδούνιας (ο οποίος ξεκίνησε τον χορό των αποκαλύψεων χτες) μιλώντας στον Ant1:

«Υπάρχει σύστημα τηλεδιοίκησης και δουλεύει, από το ΣΚΑ μέχρι το αεροδρόμιο … τις τελευταίες δέκα ημέρες βλέπετε καθημερινά να τροποποιούνται δρομολόγια … το σύστημα από την Πλακεντίας μέχρι το αεροδρόμιο έχει κλείσει … έχει βλάβη, δεν λειτουργεί; Είναι δέκα ημέρες … δίνονται πάλι ρητές εντολές στα τρένα

Ας μην αναρωτηθούμε για το αν πρέπει να πεθαίνουν κάθε φορά άνθρωποι για να μαθαίνονται αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα.

 

Best of internet