Quantcast
THE STREAM

Όχι μόνο υπάρχει όντως Παναγία Γκέισα, αλλά έχει και άγαλμα που δακρύζει

Είστε έτοιμοι να δείτε τον Κυριάκο Βελόπουλο να πουλάει εικόνες της Παναγίας της Ακίτα;


THE NEWSROOM · 11 Μαΐου 2023

Μόνο η παρέμβαση ενός Κυριάκου Βελόπουλου θα μπορούσε να μας φέρει στο σημείο να γράφουμε για μια Παναγιά στην Ιαπωνία, αλλά η ζωή είναι πάντα απρόβλεπτη, αγαπητές φίλες και φίλοι. Γιατί Παναγία Γκέισα μπορεί να μην υπάρχει (όσο ξέρουμε, δηλαδή), αλλά Γιαπωνέζα Παναγιά όντως υπάρχει. Μάλιστα, κάνει και θαύματα τελείως ελληνικού τύπου.

Το στόρι ξεκινάει το 1973, όταν η καθολική καλόγρια αδερφή Άγκνες Κατσούκο Σασαγκάουα δήλωσε ότι ξεκίνησε να βλέπει οράματα σταλμένα από την Παναγία. Επίσης, η αδελφή Άγκνες είπε ότι εμφανίστηκαν στίγματα όχι μόνο στα χέρια της, αλλά και πάνω σε ένα ξύλινο άγαλμα της Παναγίας. Δε σας αρκούν όλα αυτά;

Κατά με την εκδοχή του θαύματος μας, το άγαλμα δάκρυσε και τα δάκρυα του παίχτηκαν στην κρατική τηλεόραση της Ιαπωνίας. Για να συμπληρωθεί το άλμπουμ με τα θαύματα, η Άγκνες είδε την ακοή της (η οποία έπασχα) να βελτιώνεται τουλάχιστον δύο ξεχωριστές φορές στη ζωή της.

Δεδομένου ότι η περιοχή Ακίτα της Ιαπωνίας δεν είναι ακριβώς η μήτρα του καθολικισμού, οι ντόπιοι αρμόδιοι το πήραν πολύ στα σοβαρά. Ο τοπικός καθολικός επίσκοπος Τζον Σοτζίρο Ίτο συνηγόρησε ότι πρόκειται για αυθεντικό θαύμα. Οι ανώτεροί του δε συμφώνησαν, αλλά ούτε διαφώνησαν, οπότε σύμφωνα με το πρωτόκολλο της Καθολικής Εκκλησίας το στόρι της Παναγίας της Ακίτα θεωρείται ότι όντως εμπεριέχει υπερφυσικά φαινόμενα.

Πονάτε και μάλιστα σύμφωνα με το πρωτόκολλο, άθεοι.

Best of internet