Quantcast
THE STREAM

Θεσσαλονίκη: Με ζεϊμπέκικα Ευδοκίας στο λιμάνι και τον δήμαρχο να μοιράζει κουλούρια υποδέχτηκαν τουρίστες

Καλώς τα τουριστάκια τα ζουμπουρλούδικα


THE NEWSROOM · 6 Ιουνίου 2023

Ένα από τα καλά της ζωής στην Ελλάδα είναι η πλήρης απελευθέρωση του κριντζ. Σκέφτηκε κάποιος μια ιδέα που είναι ΤΕΛΕΙΩΣ κριντζ; Όχι απλά δε θα τον βρίσουν γι’αυτό που κατέβασε το κεφάλι του, αλλά κάποιος θα αγοράσει την ιδέα του (και θα την υλοποιήσει).

Κάτι τέτοιο συνέβη και στη Θεσσαλονίκη δυο μέρες πριν. Η αφορμή ήταν η άφιξη δυο μεγάλων κρουαζιερόπλοιων, του «Celestyal Crystal» που έρχεται κάθε Κυριακή και το «Europa 2» που ήρθε ξανά στην πόλη μετά από επτά χρόνια. Τι γιορτάζουμε, εκτός από αυτό; Γιορτάζουμε την πρώτη φορά που το λιμάνι της Θεσσαλονίκης υποδέχεται ταυτόχρονα δύο κρουαζιερόπλοια, επειδή η αποθήκη 8 λειτουργεί πλέον ως επιβατικός σταθμός.

Τι κάνουμε λοιπόν σε αυτή την περίπτωση; Στήνουμε το πιο «καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα» (αλλά α λα Σαλόνικα) σκηνικό που μπορεί να φανταστεί κανείς. Έτσι, στην υποδοχή των τουριστών είδαμε τον ίδιο τον δήμαρχο της πόλης Κωνσταντίνο Ζέρβα να μοιράζει στους τουρίστες κουλούρια (Θεσσαλονίκης):

Πέταξε και κάτι δημαρχίστικα έτσι για να μας θυμίσει ότι δεν είναι κουλουράς:

«Η εικόνα του να έχουμε δύο κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης συμβαίνει για πρώτη φορά. Συνεργαστήκαμε με όλους τους φορείς για να έχουμε αύξηση στην κρουαζιέρα. Υπολογίζουμε ότι οι επιβάτες που θα φτάσουν στην πόλη με κρουαζιερόπλοια θα είναι 70.000. Θέλουμε να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο. Η Θεσσαλονίκη είναι πλέον στον χάρτη επισκεψιμότητας από όλα τα μέρη του κόσμου.»

Η αληθινή ατραξιόν όμως ήταν τα μπαλέτα από την Ακαδημία Ζεϊμπέκικου Θεσσαλονίκης που χόρεψαν συρτάκι, ζεϊμπέκικο, καλαματιανό και χασάπικο για τους τουρίστες ώστε να επιστρέψουμε γλυκά στα όμορφα ’60s του Zorba the Greek και των Ιουλιανών και πάει λέγοντας:

 

Αποδεχτείτε το αδέρφια, θα περάσετε καλύτερα έτσι!


 

Best of internet