Quantcast
THE STREAM

Σάμος: Δεκάδες ψήνονται να υιοθετήσουν τον χαλαρό βόα που βγήκε για βόλτα στο τροπικό Καρλόβασι

Μια φράση που δεν περιμέναμε ποτέ να γράψουμε


THE NEWSROOM · 6 Ιουνίου 2023

Ομολογούμε ότι όταν λέγαμε ότι η Ελλάδα έχει γεμίσει τουρίστες, δεν περιμέναμε να δούμε κάτι τέτοιο. Για να μη μακρηγορούμε, τα facts σύμφωνα με το Samos24 είναι ότι ένας βόας το έσκασε από το σπίτι του στο Καρλόβασι της Σάμου και βγήκε βόλτα στην πόλη, όπου εθεάθη από τους περαστικούς κοντά σε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων.

Δυστυχώς για το ίδιο, το φίδι δεν πρόλαβε να αγοράσει αμάξι διότι εντοπίστηκε: Η πρώτη εκδοχή είναι ότι κάποιος κάτοικος ήξερε τον ιδιοκτήτη του φιδιού και του έστειλε μήνυμα να έρθει να το μαζέψει. Ο δύστυχος βόας, ένα είδος που ζει στην Αμερική, την Αφρική, την Ευρώπη, την Ασία και σε μερικά νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού, δεν είναι δηλητηριώδης, αλλά με το μέγεθος του πρόλαβε να σπείρει τον πανικό. Ο ιδιοκτήτης του φιδιού λογικά θα έπρεπε να κληθεί να πει την ιστορία για το πως φτάσαμε (ή έστω πως έφτασε ο βόας), ως εδώ.

Εντέλει, σημερινό δημοσίευμα του Samos24, όχι απλά δεν βρέθηκε ιδιοκτήτης, αλλά δεν έχει καν διευκρινιστεί το πως βρέθηκε στην συγκεκριμένη περιοχή του Καρλοβασίου. Το καλό είναι ότι βρήκε ανθρώπους να τον φροντίσουν. Σύμφωνα με την υδροβιολόγο Αναστασία Μήλιου, διευθύντρια έρευνας του Ινστιτούτου Θαλασσίων Ερευνών «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ», το Ινστιτούτο συμβουλεύτηκε έγκυρους ερπετολόγους και αποφάσισε την ερχόμενη Πέμπτη να μεταφέρει το φιδάκι σε ειδικό χώρο στη Βόρεια Ελλάδα, όπου θα παρακολουθείται από ερπετόλογο.

Αυτό από τη μία είναι καλό, αλλά από την άλλη θα απογοητεύσει τους δεκάδες νέους φίλους του ζωντανού. Σύμφωνα με την κ. Μήλιου, το Ινστιτούτο δέχτηκε δεκάδες τηλεφωνήματα από κόσμο που ήθελε να υιοθετήσει το ερπετό. Κάποιοι θέλουν για κατοικίδιο ένα τσιουάουα, κάποιοι θέλουν έναν βόα.

Υπενθυμίζουμε ότι χτες ένα φίδι εμφανίστηκε και στο Κολωνάκι:

Μέσα σου υπάρχουν δύο λύκοι, ο ένας είναι βόας στη Σάμο και ο άλλος είναι λαφιάτης στο Κολωνάκι.

Best of internet