Quantcast
THE STREAM

Με δηλώσεις για μάθημα αγνότητας στα σχολεία και αγέννητα παιδιά ξεκίνησε η ΝΙΚΗ τη θητεία της στη Βουλή

Ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, μόνο Παΐσιος


THE NEWSROOM · 3 Ιουλίου 2023

Την ίδια μέρα με την ορκωμοσία της νέας Βουλής επέλεξε ο πρόεδρος του κόμματος «ΝΙΚΗ» Δημήτρης Νατσιός για να μας θυμίσει τις υπέροχες ιδέες τους για τη δημόσια ζωή. Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1, ο κ. Νατσιός πρότεινε δύο πράγματα. Πρώτο, να ξεκινήσει η διδασκαλία «αγωγής της αγνότητας» στα σχολεία, που ελπίζουμε τουλάχιστον να περιλαμβάνει και κανονική ζώνη αγνότητας.

Όπως είπε:

«Να γίνεται και μία διαφορετική αγωγή στα σχολεία, να γίνεται αγωγή της αγνότητας.

Έχουμε 102 ενότητες στα βιβλία του Δημοτικού, στα παλιά αναγνωστικά (σήμερα τα λέμε βιβλία γλώσσας). Δεν υπάρχει ούτε μία ενότητα στην οποία να εστιάζει στο θεσμό της οικογένειας.

Η λέξη αγνότητα σας ενοχλεί; Αν διδάξετε ένα κείμενο του Πολέμη, του Ελύτη, του Δροσίνη, του Κάλβου, όλα αυτά είναι κείμενα αγνότητας.»

Δεύτερον, ο πρόεδρος του ΝΙΚΗ αναφέρθηκε και στην πασίγνωστη πλέον θεωρία του αγέννητου παιδιού, η οποία έχει φανς και σε υφυπουργικό επίπεδο. Παρότι απέφυγε προσεκτικά να πει «όχι στις αμβλώσεις» όταν τον ρώτησαν, είπε και τη γνωμούλα του. Η πλάγια εισαγωγή του ζητήματος ήταν η εξής:

«Ματαιοπονούμε αν δεν δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο δημογραφικό.»

Ενώ για τις αμβλώσεις είπε το κλασικό ναι μεν:

«Με λυπούν αυτές οι συζητήσεις, είναι πάρα πολύ δύσκολες, έχουν προκαλέσει δράματα, ιδίως σε νέα παιδιά.»

Αλλά:

«Εξ άκρας συλλήψεως υπάρχει άνθρωπος, υπάρχει το δικαίωμα του αγέννητου παιδιού

Βέβαια, μην το πούμε και ευθέως, διότι όπως είπε τα στελέχη του κόμματος δεν είναι ούτε ακραίοι (αυτό όταν τον ρώτησαν περί Σπαρτιατών) ούτε θρησκόληπτοι (παρότι είπε ότι οι συγκεντρώσεις του κόμματος ξεκινάνε με προσευχή):

«Επιμένετε σε ζήτημα που προσωπικώς- που είμαι δάσκαλος και γονέας- μου προκαλεί μεγάλη λύπη.»

Όταν έχει προλάβει να πει κι αυτό:

«Το δικαίωμα της έκτρωσης δεν εδράζεται σε καμία ιατρική και νομική λογική. Ως δημοκρατικό, πατριωτικό κίνημα Νίκη πιστεύουμε πως κανένας απολύτως δεν έχει δικαίωμα προκλήσεως βλάβης στο έμβρυο.»

Πάντως, πρόσθεσε ότι δε διαφωνεί να φοράνε οι γυναίκες παντελόνια, οπότε αυτόματα εντάσσεται στον προοδευτικό χώρο.

Best of internet