Quantcast
THE STREAM

Υφυπουργός Ναυτιλίας για Ρόδο: «Τα πήγαμε τέλεια και στην εκκένωση και στη φωτιά»

Αλήθεια αυτό είπε δεν λέμε καν υπερβολές


THE NEWSROOM · 25 Ιουλίου 2023

Αρκετά αξιοπερίεργες ώστε να προκαλέσουν απορίες ακόμη και στο συνήθως φιλικό περιβάλλον του ΣΚΑΪ ήταν οι δηλώσεις που έκανε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Ιωάννης Παππάς. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Οι Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός (ο οποίος μάλιστα είναι ο ίδιος Ροδίτης) παρουσίασε τη δική του εικόνα για το πως πήγαν τα πράγματα στην πυρκαγιά.

Οι αληθινά φοβερές δηλώσεις ξεκινάνε μετά το 8’30”, όπου μιλάει για κάποια ομάδα τουριστών που δε θέλουν να φύγουν από το χωριό που βρίσκονται. Οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ αναγνώρισαν ότι τα πράγματα πήγαν καλά όσον αφορά τις εκκενώσεις, αλλά άρχισαν να αναρωτιούνται αν τα πράγματα πήγαν τοοοοόσο καλά στο θέμα της αντιμετώπισης της πυρκαγιάς (η οποία καίει για 8η μέρα χωρίς σταματημό).

Κάπου εκεί ο κ. Παππάς πέταξε το απόλυτο επιχείρημα: Επειδή η εκκένωση πήγε σούπερ καλά, αυτό σημαίνει ότι και το άλλο κομμάτι πήγε σούπερ καλά. Στη συνέχεια χαρακτήρισε τον πανικό των ντόπιων ότι καίγονται τα χωριά τους παράλογο και υπερβολικό, διότι οι ζημιές είναι ελάχιστες. Στο τέλος επέστρεψε στο αρχικό επιχείρημα ότι έριξαν πολλές δυνάμεις στην εκκένωση, οπότε κάτι στράβωσε με τη φωτιά. Επίσης είπε τη δική του εκδοχή για το πόσα στρέμματα κάηκαν. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι 58000.

Σύμφωνα με χτεσινά νέα, τα στρέμματα πρέπει να είναι περίπου διπλάσια. Φαίνονται από τον δορυφόρο:

Για την ακρίβεια, όπως αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα:

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δορυφορική εικόνα που δημοσίευσε το SENTINEL 2, υπολογίζεται ότι κάηκαν πάνω από 107.000 στρέμματα μέχρι την Κυριακή (23/7), ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, ο αριθμός αυτός είναι πιθανό να έχει αυξηθεί τη Δευτέρα (24/7) στα 150.000 στρέμματα, που αντιστοιχεί στο 10% της έκτασης του νησιού. Από την έκταση αυτή, οι προστατευόμενες περιοχές NATURA που καταστράφηκαν αντιστοιχούν στο 12% της συνολικής καμένης έκτασης, σχεδόν 12.000 στρέμματα.

Δείτε το βίντεο:

Τα σχόλια, δικά σας.

Best of internet