Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, οι αρχές είχαν χάσει το manual του ΟΑΚΑ που είχε αφήσει ο Καλατράβα

Κλασική δικαιολογία που λέμε στον καθηγητή όταν δεν κάναμε εργασία


THE NEWSROOM · 2 Οκτωβρίου 2023

Όλο και πιο αστεία γίνεται η φάση με τα προβλήματα στατικότητας στο ΟΑΚΑ που αποκαλύφθηκαν από πρόσφατη μελέτη. Μιλάμε φυσικά για τα θεματάκια που εντοπίστηκαν στο περίφημο στέγαστρο Καλατράβα, το οποίο οδήγησε σε προσωρινό κλείσιμο του ΟΑΚΑ και του ποδηλατοδρομίου για προφανείς λόγους. Κι επειδή ως γνωστόν ουδέν μονιμότερον του προσωρινού, είναι πολύ πιθανόν οι αγώνες και οι συναυλίες που γίνονται (live) στο ΟΑΚΑ να μείνουν άστεγες για καιρό.

Το σημερινό απίθανο trivia όμως είναι ότι οι αρμόδιοι έχασαν το manual συντήρησης. Ναι, το στέγαστρο είχε δικό του manual το οποίο είχε αφήσει πίσω ο Σαντιάγκο Καλατράβα – οκ, δεν ορκιζόμαστε ότι το έγραψε ο ίδιος. Τα πράγματα έχουν ως εξής, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Τάσος Τέλλογλου στον ΑΝΤ1: Έναν χρόνο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έλεγχος από γερμανικό οργανισμό είχε εντοπίσει κακοτεχνίες (σοκ) στην αρχική κατασκευή, αλλά όχι προβλήματα στατικότητας.

Αυτό λοιπόν το εγχειρίδιο δεν υπάρχει, γιατί οι αρχές το έχασαν όπως εμείς οι κοινοί θνητοί χάνουμε τα κλειδιά μας. Χρειάστηκε να φτάσει το ’08 – ’09 και ο τεχνικός έλεγχος από μια άλλη γερμανική εταιρεία ώστε να δημιουργηθεί ξανά εγχειρίδιο συντήρησης, το οποίο προέβλεπε συντήρηση 2 φορές τον χρόνο. Αυτή η συντήρηση έγινε μόνο μία φορά, το 2014 και με αφορμή ένα άλλο κομμάτι των εγκαταστάσεων. Ένα άλλο καταπληκτικό που λέγεται στο βίντεο είναι ότι όταν το 2006-2007 υπογράφτηκε σύμβαση συντήρησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων με την εταιρεία Hochtief, το ΟΑΚΑ ήταν εκτός σύμβασης.

Έτσι είναι η Ελλάδα, ποτέ δε σταματά να μας εντυπωσιάζει.

 

Best of internet