Quantcast
THE STREAM

23χρονος εκλεκτός αστυνομικός συνελήφθη για εμπορία ανθρώπων, ναρκωτικών και ό,τι ακόμη προκύψει

Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της


THE NEWSROOM · 20 Οκτωβρίου 2023

Άλλος ένας υπέροχος αστυνομικός της ΕΛΑΣ μας συστήθηκε μετά από σημερινά δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, αγαπητές φίλες και φίλοι. Το πρωί της Τετάρτης, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ συνέλαβαν τον συνάδελφό τους, ο οποίος κινούνταν στα Σεπόλια μέσα σε αυτοκίνητο μαζί με άλλα άτομα. Πάνω του βρέθηκαν κλασικός αστυνομικός εξοπλισμός, όπως σουγιάς, σκούφος τύπου full-face, ιδιωτικό πιστόλι και 16 φυσίγγια.

Η έρευνα που ακολούθησε βρήκε κι άλλα συναρπαστικά πραγματάκια, κοινώς αποδεικτικά στοιχεία για εμπορία ανθρώπων και διακίνηση ναρκωτικών. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει αδικήματα όπως εμπορία ανθρώπων, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος, νομοθεσία περί όπλων και πλημμελή φύλαξη οπλισμού. Μαζί τους συνελήφθη και μια 23χρονη Κουβανή, η οποία επίσης κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 23χρονος αστυνομικός είχε συλληφθεί και πριν λίγες μέρες από αστυνομικούς του ΑΤ Κολωνού, οπότε βρέθηκαν στην κατοχή του εργαλεία για διαρρήξεις (!). Αυτό που άλλαξε τα πράγματα την Τετάρτη, είναι ότι κατά τη διάρκεια του ελέγχου, όταν ο 23χρονος προσπαθούσε να τους πείσει ότι ψάχνει το μηχανάκι του μαζί με τους άλλους 3 επιβάτες (του οποίου δε θυμόταν την πινακίδα), οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ είδαν στο κινητό του μια φωτογραφία που φαινόταν ένα πιστόλι και αναγραφόταν ένα χρηματικό ποσό.

Όταν έψαξαν καλύτερα το κινητό του, βρέθηκαν φωτογραφίες γυναικών οι οποίες φαίνονται να κρατούνται φυλακισμένες, αλλά και φωτογραφίες με αναγραφόμενες τιμές για σεξ. Με την επίσημη διατύπωση:

«[Γυναίκες ] σε κατάσταση πιθανόν στερητικής της ελευθερίας τους και συγκεκριμένα σε μία εξ αυτών απεικονίζεται γυναίκα να κρατάει ένα φύλλο χαρτιού, στο οποίο αναγράφεται “Kanesex Επαλήθευση προφίλ Ιούλιος 2.2023.»

Ακόμη, βρέθηκαν φωτογραφίες με όπλα, ναρκωτικά και μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία μπορείτε να φανταστείτε που παραπέμπουν. Να πούμε επίσης εδώ ότι ο εκλεκτός νεανίας είχε ήδη μια πειθαρχική δίωξη να τρέχει σε βάρος του επειδή είχε κάνει πολλές αδικαιολόγητες απουσίες από την υπηρεσία.

Αυτή είναι η σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Συνελήφθη την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023, στο κέντρο της Αθήνας, αστυνομικός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία ανθρώπων, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος, νομοθεσία περί όπλων και πλημμελή φύλαξη οπλισμού.

Για την υπόθεση συνελήφθη και μια 23χρονη αλλοδαπή, κατηγορούμενη ομοίως για εμπορία ανθρώπων, καθώς και για πλαστογραφία.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας μέρας αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν τον αστυνομικό μαζί με άλλα άτομα, να κινείται με όχημα στην περιοχή της Αθήνας και κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σουγιάς, σκούφος τύπου full-face, ιδιωτικό πιστόλι και 16 φυσίγγια.

Ακολούθως, ο αστυνομικός προσήχθη στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, όπου στην κατοχή του εντοπίστηκαν πειστήρια που στοιχειοθετούσαν το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων και της παράβασης των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών, ενώ επιπλέον βρέθηκαν στοιχεία από εφαρμογές της Ελληνικής Αστυνομίας, η κατοχή των οποίων δεν δικαιολογούνταν βάσει των υπηρεσιακών του καθηκόντων.

Από την περαιτέρω ανάλυση των στοιχείων, τα οποία εξετάσθηκαν κατόπιν σχετικής διάταξης του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, διακριβώθηκε η δράση του αστυνομικού στις ανωτέρω παράνομες δραστηριότητες.

Από τις επακόλουθες έρευνες στην οικία του, εντοπίστηκε και συνελήφθη και η 23χρονη αλλοδαπή, ενώ -μεταξύ άλλων- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-33- φυσίγγια,

γεμιστήρας,

3 κινητά τηλέφωνα,

φωτοαντίγραφα διαβατηρίου και ταυτότητας και

πλαστή ταυτότητα με στοιχεία της 23χρονης.

Σημειώνεται ότι ο αστυνομικός ελέγχεται ήδη για άλλο πειθαρχικό παράπτωμα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.»

Γιατί τέτοια πράγματα; Κανονικά πρέπει να τον κάνουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Best of internet