Quantcast
THE STREAM

Λάρισα: Πόρτα στο νοσοκομείο έφυγε κι έπεσε πάνω στο κεφάλι εργαζόμενης

Το νοσοκομείο παράγει μόνο του τους τραυματίες του


THE NEWSROOM · 5 Μαρτίου 2024

Τυχερή μέσα στην ατυχία της (οκ, λέμε τώρα) ήταν μια τεχνολόγος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας. Η γυναίκα χτύπησε στο κεφάλι κι έσπασε το αριστερό της χέρι όταν μια από τις διπλές πόρτς του νοσοκομείου έφυγε από τη θέση της και έπεσε πάνω της. Αυτό συνέβη την ώρα που η εργαζόμενη πήγε να την κλείσει.

Όπως καταλαβαίνετε, το νέο νοσοκομειακό achievement είναι να τραυματίζονται οι εργαζόμενοι μέσα στους χώρους που δουλεύουν ώστε να τους δίνεται περίθαλψη επί τόπου. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός δήλωσε ότι η τεχνολόγος έπαθε κάταγμα στο ύψος της πηχεοκαρπικής (ΠΧΚ) άρθρωσης και ζήτησε να γίνει επειγόντως έρευνα ώστε να εξακριβωθεί «εάν είναι δολιοφθορά ή κακή κατασκευή ή λόγοι μη συντήρησης» καθώς «η πόρτα μάλλον ήταν βγαλμένη».

Αυτό περί δολιοφθοράς μας ακούγεται μάλλον υπερβολικά Αγκάθα Κρίστι, αν θέλετε τη γνώμη μας. Η αλήθεια είναι ότι δε θα μας έκανε καμία εντύπωση η πόρτα να έχει βγει από τη θέση της για κάποιο λόγο και να ξεχάστηκε στο ίδιο σημείο για ένα αδιευκρίνιστικο χρονικό διάστημα. Σε κάθε περίπτωση, αυτή είναι η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

«Απίστευτο και όμως ελληνικό. Πόρτα του πανεπιστημιακού νοσοκομείο Λάρισας καταπλάκωσε και τραυμάτισε συνάδελφο. Να φοράμε κράνος.

Ξημερώματα Σαββάτου στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας τεχνολόγος κλήθηκε να μεταβεί με το φορητό ακτινολογικό – ακτινογραφικό μηχάνημα στο τμήμα νεογνών για να κάνει ακτινογραφία σε νεογνό. Όταν έφθασε στο τμήμα νεογνών την ενημέρωσαν ότι θα χρειαστούν ακόμη μία ακτινογραφία σε άλλο νεογνό.

Η συνάδελφος τεχνολόγος επικοινώνησε με την δεύτερη συνάδελφο τεχνολόγο βάρδιας και ζήτησε να φέρει ακόμη μια κασέτα στο τμήμα νεογνών προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ακτινογραφία. Όντως η τεχνολόγος ξεκίνησε να πάει στο τμήμα νεογνών.

Άκουσε και είδε κάποιες κινήσεις από ένα άτομο που φάνηκαν ύποπτες και με σκοπό να ασφαλίσει το τμήμα που θα ήταν χωρίς φύλαξη έκλεισε τη διπλή πόρτα του διαδρόμου της αναμονής του ακτινολογικού.

Τότε η πόρτα έπεσε πάνω της και την καταπλάκωσε με αποτέλεσμα να χτυπήσει ελαφρά όπως αποδείχτηκε από την εξέταση στο κεφάλι της και το πόδι της, αλλά δεν συνέβη το ίδιο με το αριστερό χέρι της το οποίο υπέστη κάταγμα στο ύψος της πηχεοκαρπικής (ΠΧΚ) άρθρωσης. Στην συνάδελφο δόθηκε από το ΤΕΠ, 1 μήνας αναρρωτική άδεια.

Να διενεργηθεί επείγουσα έρευνα για να δούμε εάν είναι δολιοφθορά ή κακή κατασκευή ή λόγοι μη συντήρησης.

Η πόρτα μάλλον ήταν βγαλμένη. Αν είναι δυνατόν! Θα πρέπει να κυκλοφορούμε με κράνος εντός των νοσοκομείων για να προστατευόμαστε από πόρτες, σοβάδες, ψευδοροφές, τοίχους

Την ίδια ατάκα με το κράνος λέγαμε και πριν λίγους μήνες όταν μια καθηγήτρια τραυματίστηκε επειδή της έπεσε ο πίνακας στο κεφάλι, τυχαίο;

Best of internet